tisdag 25 oktober 2011

Odd Nerdrum på Edsviks konsthall

BILDEN LÅNAD FRÅN GOOGLE.
"Huvud på fat"


I söndags var jag på Edsviks konsthall med bror och svägerska. Jag instämmer med Eternellens  beskrivning av Odd Nerdrums utställning "Självporträtt". Klicka på länken till bloggerskan för att läsa.

Självporträtten var inte en njutning för ögat, trots att jag nog kunde beundra färgerna och tekniken. Jag fäste mig vid hans otäcka blick på självporträtten. Blicken var densamma på tavlorna: sorgsen, agressiv, hatisk. De flesta tavlor var självporträtt, men några visade  misshandlade eller döda djur. Den kala naturen runt om objekten var genomgående mörk och apokalyptisk. Men visst var det en intressant utställning, som många har åsikter om. Jag misstänker att konstnären har en narcisstisk läggning, som älskar att måla sig själv i massupplagor. Min bror tyckte att han var en duktig marknadsförare som lyckats så bra att sälja sig själv.

Om du vill få ett hum om tavlorna, klicka på länken här: Video från youtube.
Varning för starka bilder!

Idag har vi återigen haft en solig och vacker höstdag!

fredag 21 oktober 2011

När jag försöker hålla ordning försvinner det saker - just nu två böcker!

I flera timmar har jag ikväll letat efter mina två böcker som ska läsas i samband med Bokresan jorden runt, se bilderna. Jag brukar aldrig sätta in olästa böcker i bokhyllan, men kanske den här gången. Jag har i några veckor rensat i bokhyllorna och lagt i tre höger: Hög 1 bärs upp på vinden för långtidsförvaring, hög 2 kastas (bl a alla mina skolböcker och faktaböcker + Camilla Läckbergs tidiga deckare som jag inte gillade) och hög 3 ges bort.
Jag ger upp och börjar istället läsa romanen Siri av Lena Einhorn.

Hoppas vi får lika fint väder i morgon som vi haft idag.

Trevlig helg alla där ute i bloggosfären!







onsdag 19 oktober 2011

Nu börjar det bli kallt för fåglarna


Vid dagens stavgång till Edsviken tog jag den här mobilbilden. Jag tycker stenarna är så vackra. Då jag började gå duggregnade det och blåste men min vindtäta jacka med kapuschong skyddade mig. I morgon bitti har jag vattengympa. Det ska bli skönt!