onsdag 9 maj 2012

Nu har jag hämtat Agaat på bibblan


Minus 8 kilon, men jag skulle hellre ha dem kvar på kroppen och må litet bättre. Tog prover igår och vägde mig. De två senaste behandlingarna gav mer biverkningar veckan efter. Har frusit i fyra dagar. Idag, på femte dagen efter sista behandlingen, har jag fortfarande ingen smak och det värker i skelettet. Fast det är klart att kroppen tar stryk av så här starka cellgifter. Benen är som spaghetti och jag ska ta mig i kragen och göra litet övningar, men det hjälper kanske inte, eftersom det också jag hört att det här med benen också är en biverkning.

Har i alla fall varit på bibblan och hämtat min reserverade bok, Agaat av Marlene van Niekerk. Jag kommer antagligen att sätta mig och läsa, fast  hushållssysslorna har legat i träda i fem dagar, men det regnar ute och efter en kopp té och läsning hinner jag nog med det också.

Mitt kommenterande ligger nere just nu. Hoppas på bättring om några veckor.

/Kajsastina

torsdag 3 maj 2012

CHOP och bokläsning


Äntligen! 
I  morgon är dagen då jag får min 6:e CHOP-behandling och också en blodtransfusion. Det tar ca fem timmar, så jag får väl roa mig med att läsa böcker och ta med matsäck.
 Så då vet vi vad jag gör i helgen ...

Trevlig helg!
/Kajsastina

Tematrio - Klassikersommar

Lyrans Noblesser föreslår i sin blogg att vi ska läsa några klassiker i sommar och jag tänker hänga med. Många av de föreslagna böckerna har jag läst för 30-40 år sedan och en sommar för två år sedan ägnade jag mig åt att läsa om mina favoriter av Selma Lagerlöf.

Här kommer mina förslag:
  1. Madame Bovary av Gustave Flaubert (Läsa om)
  2. En dåres försvarstal av August Strindberg
  3. Jenny av Sigrid Undset
  4. Bröderna Karamazov av Dostojevskij
  5. Stolthet och fördom av Jane Austen (läsa om)
  6. Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson (läsa om)
/Kajsastina