söndag 11 maj 2014

Regnet hänger i luften, jag läser och dricker té ....


Vad passar en mulen dag som den här? Jo jag läser och lagar mat, som står i ugnen. Besök av dotter, som cyklat 50 min hit och sedan 50 min tillbaka hem. Hon tränar inför Vätternrundan. Har bestämt mig för min kandidat till EU-valet, men det är en rösthemlighet. Jag tar reda på fakta via nätet och artiklar, men tittar inte på TV. Vi har en 20-åring att fira den 17 maj, ja inte den dagen, då är han och arbetar i Oslo, men han kommer hem helgen efter. Befinner mig i ett skov just nu, så det behövs mycket vila, värme och medicin, men det är uthärdligt med té och en god bok.

/Kajsastina

torsdag 8 maj 2014

Croissants till kvällstéet

Köpta på Picard, Karlavägen 50.
De har många bra djupfrysta produkter.

Har snart läst ut Chicago av Alaa Al-Aswany.
Efter den danska serien "Badhotellet" börjar jag med "Bring up the bodies" av Hilary Mantel. Den har legat och väntat ett halvår, men jag måste ha tid att ägna den ett par timmar i taget. Ser fram emot läsningen.

/Kajsastina



Var finns förnyelse i politiken? Orkar inte med alla gubbs i kostym som överröstar och babblar i TV-rutan. Tråååkigt! Stänger av!


 
Var tredje kvinnlig pensionär är "fattigpensionär". Förlåt Reinfeldt, "garantipensionär". Jag hör inte till dem (tror jag har några tusenlappar mer än en garantipensionär), men jag skulle ändå önska att ministrarna kunde sätta sig in i hur vissa människor har det? Kanske till och med avstå några av de tusenlappar de fått i samband med att inte sjukskriva sig? Ironi? Javisst, någon större tilltro har inte jag till dessa skrävlande politikergubbar som överröstar varandra i debatterna. Var är sakfrågorna? Ge mig en politiker som lugnt utan smutskastning mot motståndaren lugnt och sakligt kan beskriva vilka mål partiet har. Ett mänskligare samhälle? Klyftorna i vårt samhälle har blivit fler och fler.

Har inte speciellt hög pension, men det är ett val jag har gjort. Hemma med barn i fyra år, studier och omskolning på egen bekostnad i tre år och lönearbete i ca 40 år fram till pensionen vid 65.

/Kajsastina

måndag 5 maj 2014

Jag bor ovanför ett lindträd....

Just nu är trädet som grönast och blomningen är tsnart slut.
 Det här är ett högt träd, eftersom jag bor på 5:e våningen.
Det har växt i många år.

Kuriosa:
Förr i tiden planterade man lindar som skyddsträd och det skulle skydda mot åskan. Det var gudinnan Frejas träd. Linden har blivit glädjens och kärlekens träd, eftersom Freja var kärlekens gudinna. 
 
/Kajsastina