lördag 25 oktober 2014

En fransk stad

Nu ser jag på TV2 en dramaserie "En liten fransk stad". 

Ambitiös och påkostad fransk följetong om livet under andra världskriget och den tyska ockupationen i den fiktiva byn Villeneuve. Stor vardagsdramatik, kärlek och relationer varvas med krigets fasor och intriger. 

Här är länken till en trailer. Det blir litet väl långt med två avsnitt, men alltid fastnar det någon fransk fras. 


/Kajsastina


Vem skäms egentligen mest, vi eller dom?


Lyssnade på Konflikt (klicka på länken) i P1 och inser att frågan om romernas tiggeri är mer komplex än vad jag föreställde mig. Jag blev ännu mer kluven i den här frågan, men känner att vi måste ha en mer humanitär inställning. 

Till höger en länk till artikel i DN 23 okt. Också mycket läsvärd. 

/Kajsastina

torsdag 23 oktober 2014

Har blivit en stickoman!

En helt vanlig torsdag utan inbokade tider - en dag då jag hade planerat in allt jag inte hunnit i veckan som städning, tvätt, handling och ett kaffemöte. Men vad gör jag istället? Rensar bland garnhögar och stickprojekt! Har nu  öjt undan det värsta i kök och sovrum och sedan har jag stickat i två timmar. Men vad sjutton! Ingen annan än jag själv bestämmer över min dag! Tre dagar i veckan använder jag ju till min styrketräning, så inte undra på att allt samlas på hög. Äldsta dottern har varit upptagen i över en månad av sin försäljning av hus och flyttar till lägenhet närmare stán i början på november. Det märks att hon brukar hjälpa mig med en veckostädning var 14:e dag. Plockade fram min städlista med punktstädning, men det funkar inte ändå, jag är ju hemifrån 3 halva dagar i veckan. Kommer hem och vilar efter träningen. 

De här långa sockarna stickade jag förra vintern. Har rensat bland mina garn och stickprojekt då jag hittade dem. De kommer nog till användning, både inne på kalla golv eller till en kappa då jag har kjol. Jag har ju biverkningar i underbenen och fötter efter cellgifterna, men har börjart vänja mig vid det. 




Sedan har jag stickat sockar till kyrkans basar och nyligen avslutat en lång sjal,  vem som får den får visar sig före jul. Gillar verkligen det här mjuka, luddiga garnet, Alpacka Brushed Silk så jag började på en sjal till. Det går helt enkelt inte att sluta sticka då jag är inne i en stickperiod! Ska också sticka raggsockar till svärsonen att ha i sommarhuset, där det är kalla golv. 



Det är två trådar av garnet, ett i dovt rosa och ett i natur. Den här färgen passar nog barnbarn E. Stickor nr 9. Rundstickor är bäst och det blir ingen påfrestning på rygg eller händer! 


Nu försöker solen titta fram, så jag tar mig i kragen och går ut. 

Trevlig helg!  

/Kajsastina