måndag 30 mars 2015

Vårvisa av Olav Gerthel



Har varit inne ett par dagar och lyssnat på smattrande regn   på fönstren; idag något mindre, så jag har varit och handlat hem mat.

I morgon är det körövning och vi ska sjunga Vårvisa, komponerad och sjungen av Olav Gerthel (född 1915 i Eksjö). Den är väl mest lämpad för solo, vad vet jag. Vi får se hur det blir. Vi ska framföra flera vårvisor i början av april. Jag hör väl till den åldersgrupp som faktiskt minns den här visan. Håll till godo här kan du lyssna på den.

/Kajsastina

onsdag 25 mars 2015

Min bokläsning och min vardag


Upptäckte att jag nästan läst tre böcker den gångna veckan. Hinner ändå med annat (ja, inte städning kanske). Tisdag körträning och sittgympa. Idag, onsdag, först påskbuffé och direkt efteråt till Öppen onsdag i kyrkan. Jag trodde att buffén skulle vara först i påskveckan, men jag kom iväg i alla fall. Klart jag blev trött och tuppade av en timme då jag kom hem.

För att återgå till böckerna känner jag att de är orsaken  till att jag mår bättre än på länge. Jag har ju den möjligheten att skala av allt onödigt, TV-tittande till exempel. Jag tittar bara på det jag ska och sedan stänger jag av och LÄSER. Genom Kulturkollo, där vi läser och pratar om böcker, har jag fått många nya kontakter och har fått bra boktips.

De böcker jag nu läst klart är: Stenhjärtat, Skuggorna av Katarina Wennstam, Kärlekskursen av Anita Goldman, Priset man betalar av Lionel Shriver och nu ska jag börja läsa Vi måste prata om Kevin. Den senare vet jag med mig handlar om en mycket jobbig situation i en familj. Därför lägger jag vid sidan av den Styckerskan från lilla Burma av Håkan Nesser. Det bör räcka den här veckan. 

Ha det gott!

Kajsastina