lördag 19 september 2015

En smakebit på søndag


Förra veckan lade jag till i min "att läsa-hög"  The girl on the train och En passande död av Åsa Nilsonne. Dagens smakprov kommer från den senare. På söndagarna lämnar vi in utdrag ur boken vi läser till Marie på bloggen
 Flukten fra Virkeligheten. Den enda regeln: No spoilers. Klicka på länken ovan till hennes blogg för att läsa fler smakprov.

Mitt smakprov den här veckan kommer från sid 179 ur En passande död:

"Jag förstår inte varför jag ville vara med på mänsklighetens blodiga resa i ytterligare ett år. Om smärta kunde synas skulle den slå ut luftföroreningarna, den skulle flyta nerför väggarna i hyreshusen, rinna som små bäckar från högt belägna stora villor där döttrarna gömmer sina bestick för att ingen ska kunna droppa olja på dem. Den skulle svämma över förskolorna. En del människor skulle lämna blöta fotspår efter sig även när solen sken, och andra skulle kliva i deras smärta och bli smittade. Och dessutom regnar det.
---
Jag märker plötsligt att jag inte bara är nöjd med den jag är, jag känner glad förväntan inför de kommande dagarna. Det var så länge sedan jag såg fram emot någonting att det blir ett slags återseendets överraskning - javisst, ja. Så här kan det också kännas att tänka framåt. Men en svala, eller var det en fluga?, gör ingen sommar. Jag får inte övertolka en glimt av att vara nöjd med tillvaron eller av att se fram emot det som kommer. Men faktum kvarstår: Just nu är tiden inte tung, minuterna inte smärtsamma. Det måste betyda någonting."



fredag 18 september 2015

Önskar en trevlig helg med blommor från balkongen!

Tänkte bara visa bild på bukett med blommor från balkongen. Har varit på styrketräning, men ska nu köra "snabeldraken" över golven. Sedan är det helg.



Ha en skön helg alla vänner och övriga där ute i bloggosfären!

/Kajsastina