tisdag 5 juli 2016

Sommarläsning

Eftersom jag bor i dotterns hus i två veckor, har jag laddat upp med böcker. Har inte bråttom, läser i lugn takt. Avbrott för promenad med Pontus, som är fem månader och mycket lyhörd, men busig också. Han har flera gånger doppat sig i Norrviken som finns 10 min härifrån.

Igår hade jag ärenden i Sollentuna C och min väninna Marianne kom dit och vi åt lunch på Garden. Klicka på länken till deras websida.  halstrad abborre med skagenröra. Vi satt ute på balkongen med vackra blommor runt omkring. Vi hade mycket att ta igen och prata om, jag har varit upptagen med valpen (Han är nog istället för barnbarnsbarn, för det hinner jag inte uppleva. Min väninna har plötsligt tre barnbarn, då hennes son har två flickor på 1 och 1½ år. Den andra sonen en pojke på någon månad. Hon är ofta tillsammans med flickorna. Jag har träffat den lilla på 1½ år sist vi träffades. Hon ville mata mig med ris, då vi åt lunch på den Indiska restaurangen. I morgon ska jag ta bussen till Edsberg och spela Canasta. Pontus är då instängd och ligger i sin korg i köket. Så jag hinner med annat också. Många av mina vänner är borta översommaren och ett par är tyvärr mycket sjuka.

Men åter till läsningen. Jag har läst Svarthuset av Peter May. Bra, men bedömning kommer. Läser nu Lewismannen; den verkar ännu bättre. På läsplattan har jag sedan Lewispjäserna, Min fantastiska väninna av Elena Ferrante, Resan ut av Virginia Wolf, Timme nol av Lotta Lundberg. Sedan måste jag nog sticka emellan med  att läsa En syster i mitt hus av Linda Olsson, den senare boken ingår i Kulturkollo (klicka gärna på länken) läser på FB.

Till sist i min sommarläsning har jag en bok som jag inte vet så mycket om, men Liane Moarty är en intressant författare.











/Kajsastina

torsdag 30 juni 2016

Utlottning av Bambi av Mons Kallentoft hos Boklysten

 Jag vill här tipsa om bokutlottning hos Boklysten. Om du vill anmäla dig till tävlingen går det bra  här.