lördag 17 mars 2012

onsdag 14 mars 2012

Halvvägs på resan?


Alldeles nyss njöt jag av en kopp kaffe för första gången på flera veckor. Efter cellgifts-behandlingen i fredags, följde illamående och diarréer fredag, lördag, ingen lagad mat söndag eller måndag. Sov nyss 40-50 min, men jag hade vaknat redan kl 06.00 för frukost och pillat i mig alla mediciner. Dricker hela tiden mängder av té, äter salta kex, glass, Verum hälsofil och ibland löskokt ägg på toast. Det jobbigaste är ändå den obeskrivliga tröttheten eller fatigue, som inte går att sova bort. Betyder det att cytostatikan verkar? Varifrån kommer uttrycket ”Ont ska med ont fördrivas”? Har jag kommit halvvägs nu? Vandrar omkring i lägenheten för att få styrka i benen, plockar med kläder, ser på Downtown Abbey, Hem till Gården *fniss*. Har också lyssnat på Himmel över London med uppläsning av Håkan Nessner. Gillar hans lugna stämma. Handlingen var något komplicerad men i stort sett bra.

Samlade ihop mig efter dusch och lätt lunch och gjorde några Qigongrörelser framför öppet fönster. Psykologiskt bra? Solen skiner och våren kanske är på väg? Ska gå till centrum, 5 min, och hämta Metrotidningen. Får inte gå in i affärer eller folksamlingar ännu. Månne gå en 10-15 min promenad?

Bokläsningen just nu är vilande. Jag läser fortfarande  ”Potensgivarna”. Den är riktigt rolig och underfundig, men ögonen är ljuskänsliga och jag orkar inte läsa så mycket. Ska i alla fall boka några böcker av Kerstin Ekman på bibblan. Så småningom också gå igenom min planerade bokläsning och komplettera boklistan för år 2011. Så viljan att göra saker finns men inte orken. Stickningen vilar också. 
Vad mer? Jo, jag har på odla.nu beställt några blomsterknölar. Se bilder nedan. Det blir ingen sådd i år. Det lönar sig inte, köper istället små plantor till balkongen. Idag ser jag fram emot att börja göra snyggt på balkongen.  
<><>
Min chokladblomma har inte klarat sig. Bilden från odla.nu
http://erbjudande.odla.nu/vl/?utm_source=odla&utm_medium=webb&utm_campaign=shopspalt1

<><>
Härliga färger har dahlian "Rock´n Roll". http://erbjudande.odla.nu/vl/?utm_source=odla&utm_medium=webb&utm_campaign=shopspalt1
<><>
Anemoner - http://erbjudande.odla.nu/vl/?utm_source=odla&utm_medium=webb&utm_campaign=shopspalt1


Har också fått mail, telefonsamtal från mina gamla vänner utspridda över städerna Västerås, Umeå och Köping, men också mina nya vänner här i Sollentuna. Själv affirmerar jag ljus och kärlek mellan tupplurarna och hushållsarbetet.

Nästa läkarbesök har jag den 20 och nästa behandling den 23 februari. Jag återkommer då orken finns, läser ockå Era bloggar, men orkar inte sitta och kommentera.
Ha det gott!

/Kajsastina