måndag 26 mars 2012

Det gäller att gilla läget just nu

Lördag och söndag bestod mest av vila med läsande och tupplurar efter fredagens cellgiftsbehandling. Mådde som tur var inte illa, men kände avsmak för mat. I morse vaknade jag ganska utvilad - första gången kl 6 och nästa gång ½ 8, åt fil, duschade och gick ut och drack kaffe och åt en "minisemla" på vårt kondis. Lämnade tillbaka böcker på bibblan, handlade på ICA och köpte Blutsaft på Apoteket.
Då jag kom hem deklarerade jag. Till middag ska jag laga färsk kummelfilé med skirat smör och pepparrot. Mums!

Bokläsandet har vilat, då jag har kliande och rinnande ögon, kanske beroende på behandlingen eller också har allergin påbörjats. Jag har en liten planering med böcker som jag vill läsa, men jag ville ha några fräscha böcker snabbt och beställde böcker från Bokus.se.

Kristian Lundbergs nya prosabok, en uppföljare till den stora framgången ”Yarden” (2009), är en berättels om hur den 42-årige författaren Lundberg, pank och skuldsatt, fann sig tvungen att ta arbete som timanställd i Malmö hamn. Förutom ett gastkramande arbetsplatsreportage ägnat dem på arbetslivets absoluta botten var ”Yarden” en djupdykning i författarens uppväxt som kriminell och drogberoende med schizofren mor och en far som övergav hustru och fem barn och försvann spårlöst. Lundberg sökte de avgörande faktorerna i sin biografi, de som gjorde att han efter att till synes ha lämnat sina uppväxtförhållanden och etablerat sig som intellektuell plötsligt handlöst föll tillbaka till utgångspunkten.
Little Bee av Chris Cleave
Korparna av Tomas Bannerhed

Den sista boken fick jag inte tag på förrän nu, då den kommit ut i pocketupplaga. Jag hinner inte kommentera än, eftersom större delen av mina tankar och dagar fylls av den här tuffa behandlingen. I morgon, på fredag och den 3 har jag provtagning. Nästa cellgiftsbehandling är planerad till långfredagen, så det gäller att peppa sig själv, vila och äta rätt. Kanske går jag ut en kort promenad i solen efter lunch. 

Ha det gott!
/kajsastina