torsdag 9 september 2021

Min vardag ska schemaläggas med att skriva i bloggen. Det är bra träning för att slutföra mitt utkast till en bok.


Det har hänt en del på Blogspot sedan jag var inne sist. bloggen, förmodligen bara för mig själv. Att formulera mig i skrift men försöka att få ett bättre flöde. Att minska på orden är viktigt och svårt.  De flesta böcker jag har läst på sistone hade kunnat minskas till hälften.  För några månader fann jag telegram, som skrivits av min Far till min Mor under sin tid i USA från 1939 och fram till deras skilsmässa. Alla telegram har inte sparats men det handlar om ca sex år. Upplägget är svårt att begränsa men parallellt med beskrivningen om dem ska jag berätta om barnet, dvs jag, som blev lämnat. Jag och min bror lämnades hos Farmor och Farfar då vi var 4 resp 6 år. 

Varje val du gör blir dina barns historia är temat just nu, men jag får se vad jag väljer att skildra. 

Har läst mycket sedan sist. Jag ska försöka skriva in böckerna som jag läst i somras senare. Just nu läser jag en bok av Pam Jenoff Paris försvunna döttrar Förf var helt okänd för mig och jag har gjort som jag brukar när jag hittar en författare som jag gillar, läser fler av densamma. 



Jag stötte på denna författare i somras och läste i rask takt Diplomaten hustru och Kvinnan med stjärnan. Det passade mig så bra att läsa på balkongen 3-4 timmar innan solen gick ned under den varma sommaren. Mycket skönt! 


   

/Kajsastina


Om Pam Jenoff


Pam Jenoff är författare till flera böcker av historisk skönlitteratur, inklusive NYT -storsäljaren The Orphan's Tale. Hon har en examen i internationella frågor från George Washington University och en examen i historia från Cambridge, och hon tog sin JD från UPenn. Hennes romaner är inspirerade av hennes erfarenheter från Pentagon och som diplomat för utrikesdepartementet som hanterar förintelsefrågor i Polen. Hon bor med sin man och 3 barn nära Philadelphia, där hon undervisar i juridik.