torsdag 22 oktober 2015

Utlottning på Kajsas bokblogg




Kajsas bokblogg firar födelsedag och lottar ut böcker på sin blogg. Klicka här om du vill anmäla dig. 


tisdag 20 oktober 2015

Nu mår jag mycket bättre.

Jag gillar Benny Andersson med orkester och Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Har nyss lyssnat på: Nu mår jag mycket bättre, vilket jag också gör idag! Klicka på länken om du vill lyssna. Har testat pumpstavarna som jag lånat av dottern idag. Det är fortfarande varmt ute och dagsljuset är viktigt.

I brist på katt pysslar jag med mina blommor. Här en bildserie.

Fem babytulpaner. Gunnels tips i TV-programmet Gokväll.
I köket har jag just nu Dr Westerlunds blomma. 
Knyckte två skott och klämde ner i en kruka.

 Plättar i luften köpte jag i en färdigförpackad påse
 tillammans med Clivia, Decorum och Kristi törnekrona. 

Den senare är giftig för katter, men jag har ingen längre. 
Till höger "hot lips", en tacksam växt om man planterar om den då den växer till sig. 
I sovrummet stänger Klöverblomman bladen för natten.
En orkidé på sluttampen
och bakom den en orkidé på tillväxt. 
Gingsengväxten i vardagsrummet är 5-6 år.  
Mitt blombord i vardagrummet. Murgrönan har fått komma in från balkongen.
Till vänster Clivian och till höger Decorum. 


I eftermiddag har jag börjat läsa De sista vittnena av vår nobelpristagare Aleksijevitj.

/Kajsastina

söndag 18 oktober 2015

Förkylning, Downtown Abbey och bokläsning

Har en släng av en förkylning men utan feber, vilket jag sällan har. Huvudet, nacken, rygg, ben, höfter, ja värk i hela kroppen + illamående. Inget som jag är van vid (Sjögrensvärken) utan också en mer förlamande trötthet, som gör att benen inte bär. Det har pågått i över en vecka, kanske beroende på att det inte bryter ut. Har väl också ätit för litet så att kroppen går på sparlåga. Men så blir det då ingenting smakar. Idag har jag ätit en fryst rätt från Picard, "Poulet sauce teriyaki".Tidsbesparande och ganska gott. 


Igår låg jag ovanpå sängen med raggsockar, filtar och värmedyna och sov ett par timmar. Såg Downtown Abbey på kvällen. Det här avsnittet var utomordentligt bra! Jag ser fram emot sista säsongen. Sedan läste jag tre timmar till. Snart har jag läst ut "Kriget har inget kvinnligt ansikte". 

Idag har jag bestämt mig för att avstå från några uppdrag och koncentrera mig på mitt eget mående en tid. Kyrkan tar mycket tid. Som tur är har jag fortfarande lust att läsa böcker! Det är sånt man kan göra också då man är krasslig. Det finns så många böcker som jag vill läsa, men tiden, tiden. Oss emellan har jag nu bestämt att prioritera min hälsa, min läsning och barn och barnbarn. Är ganska trött på människor i min egen ålder. Några verkar inte ha levt på 70- och 80-talet utan lever i det förgångna och pratar om sin barndom och sådant som hände på 50- och 60-talet. Alla har också åsikter om det mesta och de ventileras högt i tid och otid. Ja, alla är vi väl olika och jag drar mig gärna tillbaka och tänker och reflekterar. Nu drar jag en filt över mig och läser resten av söndagen. 




Ha det gott alla bloggare och bokläsare! 

/Kajsastina