fredag 26 januari 2018

Plötsligt blev det januari, ja t o m slutet på januari!

Vart tog tiden vägen? För min del vet jag. Har sedan i början på december befunnit mig i en bubbla av värk före, under och efter alla tandbehandlingar. Samtidigt bekymmer med en värkande axel, som äntligen börjar bli bättre. Har fått akupunktur och gör tappert mina övningar med gummiband hemma. Men i ca 1½ mån, också över jul och nyår, kunde jag ju inte tugga. Drog ut tre tänder på en gång och mådde mycket dåligt av det. Hur kan man få göra så. Och varför räknas inte tänderna till kroppen? Det dunkade och värkte ju i huvud, kinder, panna och ända ut i öronen. Efter intagande av värktabletter i höga doser kom äntligen min "halvprotes" på plats. Har bara två tänder på höger sida kar och en på vänster sida. Det ser fint ut, men känns eftersom det ännu inte har läkt under. Har gått ned 6 kg i vikt också, inte kul för man känner sig svag.

Så idag först som jag nått fram till ljuset i slutet av tunneln. Kunde inte bry mig om axeln, utan tog pumpstavarna och testade en promenad. Försökte inte svänga så mycket med höger arm. Men skönt var det! Bilden tagen i hissen efter promenaden. Vår hund Pontus är inte hos mig på helgerna. Han har varit hos mig i två veckor redan i januari och funnit sig att inte få så långa promenader utan legat bredvid mig och haft det mysigt. Han får ju mycket motion på helgerna och nu ska jag också utöka promenaderna till det vanliga.

Läsandet då? Ja det går ganska långsamt, En bok försvann från plattan, men jag har lånat om den. Den umbärliga av Sigrid Combuchen. Den ska jag läsa klart ieftermidag. Tycker den är intressant.