lördag 29 oktober 2011

Karin Thunbergs kolumn lördag 29 oktober


"Nu är tid att stillna under filten"
Så inleder Karin Thunberg dagens kolumn i dagens SvD. Klicka på länken för att läsa Karin Thunbergs hela inlägg.
Kom ihåg att ställa tillbaka klockan!
Trevlig myshelg!

onsdag 26 oktober 2011

Benny Anderssons orkester med Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Kalle

Tidigt i morse syntes på min himmel avlägset en rosa strimma av solen på väg upp och strax under en slöja av dimma. Träden lyser nu fantastiskt gula och röda och är snart kala. Jag är på väg på min förmiddagspromenad sent, vid 11-tiden, men efteråt är det basarmöte i kyrkan hela eftermiddagen.
Mitt inlägg om Odd Nerdrum om död och förintelse var så deprimerande, så nu vill jag presentera en av mina favoriter just nu: Benny Anderssons orkester med Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Kalle. Vilken musikalitet och glädje de utstrålar! O klang och jubeltid.

tisdag 25 oktober 2011

Odd Nerdrum på Edsviks konsthall

BILDEN LÅNAD FRÅN GOOGLE.
"Huvud på fat"


I söndags var jag på Edsviks konsthall med bror och svägerska. Jag instämmer med Eternellens  beskrivning av Odd Nerdrums utställning "Självporträtt". Klicka på länken till bloggerskan för att läsa.

Självporträtten var inte en njutning för ögat, trots att jag nog kunde beundra färgerna och tekniken. Jag fäste mig vid hans otäcka blick på självporträtten. Blicken var densamma på tavlorna: sorgsen, agressiv, hatisk. De flesta tavlor var självporträtt, men några visade  misshandlade eller döda djur. Den kala naturen runt om objekten var genomgående mörk och apokalyptisk. Men visst var det en intressant utställning, som många har åsikter om. Jag misstänker att konstnären har en narcisstisk läggning, som älskar att måla sig själv i massupplagor. Min bror tyckte att han var en duktig marknadsförare som lyckats så bra att sälja sig själv.

Om du vill få ett hum om tavlorna, klicka på länken här: Video från youtube.
Varning för starka bilder!

Idag har vi återigen haft en solig och vacker höstdag!