lördag 3 december 2011

Ett smakprov från Michael Bublés julskiva

Jag tröttnade på att läsa - har bara några sidor kvar. Istället har jag laddat hem julmusik på Spotify. Klicka på länken och lyssna på en videosnutt på youtube.  Sentimentalt kanske, men det är bäst att komma i stämning trots förkylning.

Michael Bublé

Andra advent

.
Förkylningen är inne på andra veckan, men jag kan med gott samvete ägna mig åt läsningen. Rapport från Afrikaresan kommer i morgon.

Jag önskar alla bloggvänner en skön helg!
söndag 27 november 2011

Kattens dag


Dagens fråga: Är det vettigt att ge djur julklappar?

Jag har varit inne och läst och kommenterat bloggar och under tiden lyssnat på Eldeman i P2 på datorn. Bloggkompisar spridda över hela Sverige berättar att de väntar på "Berit" och "Berits syster".

Jag läste i en  blogg att det idag, förutom 1:a Advent, är Kattens dag. Nej, det är inget skämt! Den har funnits i 26 år. När Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) införde dagen var tanken att försöka upphöja kattens status och hylla detta populära sällskapsdjur lite extra mycket. Vi ska inte bara tänka på våra egna katter utan framför allt på de hemlösa katter som just nu står inför en svår tid när vinterkylan kommer. Det är bra att vi tar hand om katterna och ser till att de inte släpps ut och far illa då man tröttnat. 

hemsidan tipsar man om  julklappar till katterna.  Är det vettigt att ge djur julklappar? Katten har  så bra egenskaper - är självständig och svansar inte omkring runt benen som en hund gör. En hund förlitar sig på människan och om man försöker förmänskliga den, mår den väldigt dåligt av det. Liksom alla relationer ska det finnas respekt och har man tur, är varje relation med ett djur ordlös och mycket speciell. Jag har haft hundar också och ett par katter. Jag minns till exempel hur en av mina hundar såg ut då han kände sig förlöjligad eller skamsen. Med små barn i huset hände det kanske att man inte hann ingripa och rätta till deras beteende mot hunden.

Oj, då! Jag sneglade till på räknaren och den passerade just 9000 besökare! Det är bäst att jag nu låter bli att skriva i en vecka.

Ha det gott!

Sista anhalten på Bokresan Jorden runt November

Jag tog en paus från läsandet och såg "The proms" på SvtPlay. Mycket bra och uppiggande.

Sista landet av november månads resmål är Sudan. Jag plockar fram boken Minaret av Leila Aboulela. Jag ser fram emot att läsa den. Vilken tur att jag har böcker då jag har "tappat rösten" och måste vara inne. 

"De senaste åren har en rad muslimska författare i England skapat något av en ny genre. Dessa författare känner inget behov av att förklara eller göra satir av islam. Inte heller har de den insmickrande ton som karaktäriserar många berättelser om identitet och kulturkollisioner. De skriver från insidan om hur det är att vara troende muslim i dagens västerländska samhälle. Leila Aboulela är en av de mest framträdande av dessa nya röster."
citat från Bokus.nu

Rödvinstoddy mot min förkylningsbacillEfter en hektisk vecka, fast rolig, försvann rösten igår. Jag vet, det är en bacill. Flera har haft den i min omgivning. Lägligt nog har jag tid. Ska läsa idag och dricka té och rödvinstoddy omväxlande. En bit citron späckad med några nejlikor, kanelstång och några hela kardeummor utgjorde den kryddiga basen. Hällde på en portion rödvin,ca 15 cl, och hettade upp. Sedan hade jag i honung. Kan rekomenderas mot förkylning. Det botar inte, men bedövar i halsen och är också gott. *fniss*

Idag  avslutar jag läsandet av boken "Under lejonets blick" - läste den i natt mellan hostattackerna. En fördel med att resa i fantasin är att man kan göra det hemma.Boken "Minaret" tar jag fram sedan - det tog en förfärligt lång tid att få hem den från Bokus.

Ha det gott!