onsdag 16 maj 2012

Släpp fångarne loss, det är vår!

 
Släpp fångarne loss, det är vår!
Var mänska i sin själ vill väl,
när grön Naturen står!"

~ Ur Fridas visor av Birger Sjöberg ~
också namnet på filmen av Hasse & Tage.

I drygt tre månader jag har  mer eller mindre levt isolerad och nu när friheten kommer är det svårt att fatta det. Efter provtagningen igår bestämde läkaren att jag skulle ta bort cvk:n. Jag fick också en starkare medicin mot biverkningarna i munnen. Väntade på sjukhuset i tre timmar och använde tiden till att läsa bok - är aldrig boklös vid sådana här tillfällen. Jag läste ut Little Bee, besökte cafeterian och tog en promenad i solen. 

Har idag besökt Öppen onsdag, men nu har tröttheten överväldigat mig efter en hel dags aktiviteter. Det blir tidigt läsande och sänggående ikväll, för i morgon blir det fest för äldsta barnbarnet somfyller 18 år!

För några veckor sedan tog jag bilden på rabarbern ovan och jag hoppas kunna skörda till en paj till helgen.

Önskar Alla som tittar in en Skön Helg!

/Kajsastina

måndag 14 maj 2012

En helt vanlig tisdag

Sollentuna idag: Sol! Tyvärr blir jag borta ca tre timmar på förmiddagen, ska till Karolinska för provtagning och omläggning av cvk:n. Ska också försöka få hjälp med blåsor i munnen och sväljproblem. För övrigt är allt bra.

Hoppas solen är kvar på eftermiddagen, då en väninna kommer över för att fika.

TV1 21.00 "Borgen" - äntligen

Upptäckte att den andra säsongen av den danska serien "Borgen" startar ikväll. Äntligen ett sevärt program. Det har nu gått två år sedan Birgitte Nyborg blev ny statsminister i Danmark.

/Kajsastina

Ny vecka, nya tag, nya händelser och nya tankar

Den nya veckan började med sol och värme, fast en smula blåsigt. Jag fick ta det försiktigt så att inte peruken  blåste av. Alla dessa dagar som ska fyllas med händelser, goda samtal och möten. Efter frukost, bestående av fil med hallon, gick jag till Seniorträffen och testade deras motionscykel, drack kaffe och pratade en bra stund. Jag bokade massage till veckan efter Kristihim. Då venkatetern snart tas bort får jag börja träna som vanligt.

Ny blomma till balkongen, en Clematis, inhandlades i lördags. Hoppas den klarar av vinden på balkongen, men den står ganska vindskyddat.

Jag föll på söndagen för en planta hornviol, 100 kr. Zinkkrukan hade ett tomrum bredvid en kvist av min gamla New Dawn, som konstigt nog har överlevt trots vinterns snö och blåst.

Bilden visar blommor inköpta på Plantagen, lila Petunior och längst fram en ny sort, Snöflinga.
Till höger mina gullvivor runt bladverket på kärleksörten och längst bak röda Bellis. Nu får det räcka med blommor - de ska ju skötas om också.


/Kajsastina