söndag 24 maj 2020

Där kräftorna sjunger av Delia Owens






Internationell succé - nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. "Där kräftorna sjunger" var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

Kunde välja mellan att läsa och lyssna på min Stoytel. Föredrar att se texten men helt fantastiskt att lyssna under dagens promenad. En underbar bok! 

Dag 72 Coronakarantän

Det känns som en evighet! Dagarna fylls av rutiner. Små projekt pågår.Vad gör jag då? Förutom min bokläsning försöker jag avverka hushållssysslorna så snabbt som möjligt. Kanske tur att jag inte hade hemtjänst på grund av smittspridningen. Tidigare har jag haft hjälp med städning av äldsta dottern var 14:e dag. Men karantänen gör ju att jag är hemma med mycket tid. Städningen är bra motion och jag gör litet varje dag.  



Efter min nyttiga frukost, se bilden, Qigong direkt, eftersom jag inte vet om det blir promenad senare under dagen. Lång promenad med rollator och kortare med stavar. Det är dagsformen som avgör. Sedan har jag en massa övningar vid diskbänken för att räta ut ryggen och böj knä och stå på tå. På kvällen, har jag en hård skiva i sängen och gör core och också övningar för ben och knän. Avancerat verkar det kanske, men det går fort. Utan de här rörelserna får jag mer värk. Höftoperationen var lyckad och har nu inga besvär alls. Spinala stenosen, förträngningarna i ryggraden åtgärdas endast med övningarna. 

Kajsastina