söndag 23 september 2012

Vart tog helgen vägen?

Jaha, då börjar en ny vecka och helgen gick fort, trots att ingenting var inbokat. Det har jag sällan utan följer det som passar humör och ork. Lördag förmiddag blev det en promenad innan jag var med mina barnbarnspojkar. Föräldrarna skulle på någon sorts bowlingpub ? i city med goda vänner.

A fixade mat (under min övervakning) och berättade Norgehistorier och E hittade på egna historier. De skrattade ikapp och var hur glada som helst. Efter körslaget (inte mitt val) sá E: - nu ska jag gå och lägga mig. Storebror var också mycket trött och medan jag nattade E hade A somnat tvärt. De hade, liksom varje lördag, haft lektioner i Franska i stán.

En av A´s Norgehistorier
Vet du hur man kan se att en norrman suttit vid datorn?
Svar: Det är Tippex på skärmen.
Jag somnade inte förrän kl 1 och idag hämtade K mig efter sin tennis kl 11.00 för att handla på Coop. Där var nästan folktomt och snabbt gick det med  bara 5 min bilresa från mig. Då jag kom hem kom dotter M för att dra över golven i min lägenhet. Hon hade själv erbjudit sig och det gick ju fort. Det kan kännas litet konstigt, då hon själv har städhjälp, men det är ju ett stort hus. Hon har också bytt jobb inom samma myndighet och har en del att läsa in sig på. Vi fick en trevlig pratstund över en kopp kaffe.


Sent på eftermiddagen läste jag DN, lagade mat, körde tvättmaskinen och andra välbehövliga hushållsaktiviteter. Började också sticka på en sjal till kyrkans basar.

Fick nyss reda på att jag får skjuts till Västerås nästa helg och ska hälsa på vänner. Det ska bli trevligt! Dottern kör vidare till Örebrotrakten för att gratulera sin kusin som fyller 50 år.

Nu väntar kudden och boken!

Ha en skön vecka!

/kajsastina