lördag 19 september 2015

En smakebit på søndag


Förra veckan lade jag till i min "att läsa-hög"  The girl on the train och En passande död av Åsa Nilsonne. Dagens smakprov kommer från den senare. På söndagarna lämnar vi in utdrag ur boken vi läser till Marie på bloggen
 Flukten fra Virkeligheten. Den enda regeln: No spoilers. Klicka på länken ovan till hennes blogg för att läsa fler smakprov.

Mitt smakprov den här veckan kommer från sid 179 ur En passande död:

"Jag förstår inte varför jag ville vara med på mänsklighetens blodiga resa i ytterligare ett år. Om smärta kunde synas skulle den slå ut luftföroreningarna, den skulle flyta nerför väggarna i hyreshusen, rinna som små bäckar från högt belägna stora villor där döttrarna gömmer sina bestick för att ingen ska kunna droppa olja på dem. Den skulle svämma över förskolorna. En del människor skulle lämna blöta fotspår efter sig även när solen sken, och andra skulle kliva i deras smärta och bli smittade. Och dessutom regnar det.
---
Jag märker plötsligt att jag inte bara är nöjd med den jag är, jag känner glad förväntan inför de kommande dagarna. Det var så länge sedan jag såg fram emot någonting att det blir ett slags återseendets överraskning - javisst, ja. Så här kan det också kännas att tänka framåt. Men en svala, eller var det en fluga?, gör ingen sommar. Jag får inte övertolka en glimt av att vara nöjd med tillvaron eller av att se fram emot det som kommer. Men faktum kvarstår: Just nu är tiden inte tung, minuterna inte smärtsamma. Det måste betyda någonting."



fredag 18 september 2015

Önskar en trevlig helg med blommor från balkongen!

Tänkte bara visa bild på bukett med blommor från balkongen. Har varit på styrketräning, men ska nu köra "snabeldraken" över golven. Sedan är det helg.



Ha en skön helg alla vänner och övriga där ute i bloggosfären!

/Kajsastina









tisdag 15 september 2015

It's raining cats and dogs!



Idag blev det ingen promenad då regnet öste ned! Gick istället till Seniorträffen vid 11-tiden och var med på deras Sittgympa. Det låter inte så tufft, men kvinnan som leder är glad och pådrivande och musiken är hur bra som helst. Klicka på länken ovan till Youtube, där man kan se ungefär hur det går till. Det finns varje dag flera aktiviteter här att välja beroende på väder och dagsformen.

Idag ska jag köra in AC:n i garderoben, där den får vila till nästa sommar! Fick ha både stövlar och regnkappa den korta promenaden till och från sittgympan!

Ha en skön höstdag!

Kajsastina

måndag 14 september 2015

Nu är den stolta vår utsprungen, den vår de svaga kalla höst


Så här i mitten på september känns det aktuellt med Karlfeldts dikt Hösten. Lägger därför ut länken till mitt inlägg om hösten 2012, där jag också länkat  till Karin Thunbergs krönika från 2012.

Det känns idag som det var sista "brittsomriga" dagen för i år. Sedan jag kom hem från tandläkaren har jag suttit på balkongen och läst The girl on the train av Paula Hawkins. Den verkar bra trots allt, så jag läser nog ut den ikväll. Igår läste jag ut Elva dagar i Berlin av Håkan Nessner. 
Återkommer med min bedömning om ett par dagar. Sedan fortsätter jag med Winter of the World.


söndag 13 september 2015

En smakebit på søndag


Mari med bokbloggen Flukten fra Virkeligheten administrerar varje söndag smakprov från böcker vi just då läser. Den enda regeln: No spoliers.

Mitt citat är från Blekingegatan 3 av Lena Einhorn, sid 161.  Klicka på länken till bloggen för att läsa övriga smaktips.

"Kulissen i fonden målar upp ett grönskande ryskt landskap. Nu drar Greta i sköterskekostymen. Det är bara fyra repliker kvar ... tre ... två ... en: 'Ah, jag ser att ni i stället för att få Nikolaj Ivanovitsch på bättre tankar stöder honom. Detta, vill jag säga er rakt ut, är fel.' 

Hon har ett sätt att gå som skiljer sig från alla andras. Åtminstone alla andra kvinnors. Hon går alltid med hälen först i golvet. Det är kanske det som får människor att lägga märke till henne - det stolta, okuvliga steget. Och så hennes makalösa skönhet.

---Tio sekunder på scenen. Kanske femton. Men det räckte."