onsdag 17 juni 2020

Provtagning kl 8 inställd - Matjessill och färskpotatis ett måste på midsommarafton?


För två veckor fick jag kallelse till min årliga kontroll hos husläkaren. Jag ringde upp receptionisten och ville ändra till videosamtal. Samtidigt ville hon att jag skulle ta proverna på ett säkert ställe, Unilabs Huvudstalaboratoriet, Solna. Varskodde dotter som bokade in mig i kalendern till idag. Ringde ett par gånger till för att få exakt namn och adress. Fastande hämtades jag i morse med bil 07.30 av dotter. Döm om min förvåning då de  inte fått någon remiss. Jag fick ju en utflykt, men dottern har ett tufft jobb, arbetar visserligen hemifrån sedan 3 månader. Hon är controller, de har videomöten. Jag blev självklart besviken. Mådde också ganska illa, då jag igår fick börja med ytterligare en penicillinkur mot urinvägsinfektion. Har aldrig haft det tidigare i mitt liv, men det är tydligen vanligare då man blir äldre. Som ett under svarade husläkaren på sin telefontid igår morse och skrev ut antibiotika. Känner inte för att ha denna videokonferens den 25. Jag kan verkligen inte räkna med att dottern återigen ska köra mig till Solna. Igår fick hon hämta mitt penicillin också. Det är bara en årskontroll så jag väntar till om någon månad.

Hade bara sovit 4 timmar igår natt p.g.a. värmen.  Att gå upp 06.30 med frossa, värk och illamående var ingen höjdare. Hur jag än planerar så händer sådana här saker ofta.

Efter kaffe och smörgås satte jag mig vid datorn för att lägga in en beställning till Mathem. Vill verkligen inte att döttrarna ska ha så mycket att göra för min skull. De hade inga leveranser förrän på måndag. Behövdes inte mycket för att jag kände mig urlakad, så jag lade mig med värmedynan på magen (mot uinvägsinfektionens smärta), somnade.

Nu får jag se om jag kan smyga mig ut till ICA med munskydd och plasthandskar i morgon bitti kl 07.00 och köpa färskpotatis och matjessill. Ska lägga beställning på allt övrigt för leverns på måndag.



Får se hur det ordnar sig. Världen går inte under om jag inte får matjessill. Har annan mat i frysen.

Ha det gott och håll ut!



måndag 15 juni 2020

Goda grannar av Mattias Edvardsson

on.. Nu har jag laddat hem den här boken av Mattias Edvardsson. Hoppas den motsvarar mina förväntningar. Den kommer ut som e-bok den 17 juni. Bra för mig att kunna ha båda. Hemma vill ja läsa och ute på promenaden lyssnar jag. Ska gå ut direkt och sätta mig på balkongen. Vi har fortfarande varmt, men idag lyckades jag laga slangen till min mobila AC. 


Ha det gott och håll ut!