torsdag 6 november 2014

Dimman låg tät över slagfältet vid Lützen ...

Någon dimma har jag inte sett idag den 6 november, däremot snö. Undrar om dagens ungdomar i skolan får lära sig stycket utantill som vi fick då jag gick i skolan. Besynnerligt att vi skulle känna till årtalet 1632 och att konung Gustav II Adolf dog på slagfältet men kriget vanns. Gustav Wasas sonson dog och efterträddes av drottning Kristina, endas 6 år, men Axel Oxenstierna tog hand om svenska folket.  Resten är historia.

Sverige idag råder det fred men inte frid. Många av oss oroar oss för den regering vi fått. Hur 17 kommer det att gå?



/Kajsastina

tisdag 4 november 2014

Dagen har fyllts med körsång, sittgympa, läsning och stickning.


Och dagarna går och går...



Sjalen på 1,5 m är blockad och klar

Idag var jag på körsång 10.00--11.00. I samma lokal är det sedan "sittgympa" och idag gick det mycket bra. Kaffe och prat innan jag gick hem och lagade mat. Plötsligt är det onsdag igen, då kommer jag att ta bussen till styrketräningen. Har bara en kupong kvar och måste lösa ett nytt kort för 600 kr, men det är det värt. Jag tar bussen hem vid 12-tiden och hinner då gå på "onsdagsgruppen" i kyrkan. 

Kikade ikväll på städprogrammet i TV1 och de var ju ganska roligt, fast många av tipsen kände jag till, men kul att bli påmind. Tänker nog inte se fortsättningen. Tittade in i kylskåpet och hittade en gammal citron där, så jag testade med bakpulver på en något ful kran i köket och den blänker nu. 

Boken jag just nu läser är Sophies historia av Jojo Moyes och det är en bladvändare, Läste halva igår kväll och resten lär jag hinna innan midnatt. Den är bra och har läst om författaren att hon skrivit ca 12 romaner. Hon bor i Sussex i England. Boken Livet efter dig tyckte jag också om. 




/Kajsastina

måndag 3 november 2014

Igår var det födelsedagsfest igen





Barnbarn A. firades igår och middagen var jättegod. Dessutom fick jag ett nytaget foto av E. Hon har ju börjat gymnasiet i höst. Den här veckan går flyttlasset för den familjen till Solna. Vi tänker ta oss dit och kika på lördag. Deras piano har fått ett nytt hem hos systerns familj. Då jag kom igår satt min franske svärson och spelade. A fick en akustisk gitarr i present! Själv är jag trött efter gårdagen men det var det värt. 

Min tulpanpelargon fick också ett övervintringsställe i förrådet. Hoppas den klarar sig. Nu dricker jag kaffe för andra gången idag och ska läsa ut min bok. 

/Kajsastina