söndag 29 december 2019

Små stora saker av Jodi Picoult




Läser som e-bok just nu Små stora saker av Jodi Picoult. 

"Mästerlig." The Independent

"En läsupplevelse utöver det vanliga, det fanns ett liv före den här boken och ett liv efter." SVT Go'kväll


Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.

Kajsastina

Ett nytt försök att återuppliva bloggen den 29 december 2019

Att läsa är fortfarande ett av mina största intressen. Har ingen ordning alls på vad jag läst. Därför är bloggen bra att skriva ned och följa det jag läst senare.


Jag är inte lika rörlig som tidigare. Arbetar nästan dagligen med sittgympa på Seniorträffen, gymnastikövningar med bäckenlyft m.m. i sängen morgon och kväll och promenader. Tur att jag kan läsa, eftersom handarbete inte heller går, har karpaltunnelsyndrom. Men det är ingen idé att åtgärda med operation, då det inte är mitt största hälsoproblem och det finns gymnastikövningar för det på You Tube. Att sitta och krama en boll är också bra. Det som är mest problem är samma vänsterarm, som nu har värk ända från axeln och armbågen ned i tummen. Efter helgerna ska jag boka tid för laserbehandling. Akupunktur gjorde jag i december, men fick en ruptur i bicepssenan och måste ta paus. I ryggen fick jag i december fyra cortisonsprutor, så den är mycket bättre. Varför detta? Jo jag har spinal stenos i ryggen. Mitt högra knä har blivit bättre tack vare minskad vikt och all gymnastik. Bra med något positivt. Så jag kommer inte heller att skriva så mycket på bloggen p g a värken i arm m.m.

Så där nu har jag redogjort för hälsoläget, men jag är glad  att kunna stå på benen varje morgon och att både kunna se och höra.

Ska lämna tillbaka Gileads döttrar till bibblan i morgon. Någon väntar ivrigt på den. Jag tyckte den var bra, men svårt att förstå på slutet.

Kajsastina