torsdag 11 september 2014

Simon's Cat in "Cat and Mouse" | Disney Favorite

Jag har vunnit böcker på Kulturkollo på FB

Hurra!
Jag har vunnit två böcker på Kulturkollo. 

Nu har jag en helt tom dag att se fram emot och göra något bra av. Ska bland annat till Sollentuna bibliotek, där jag kollat några böcker som finns inne: Anils skugga av Michael Ondalje, Dinas bok av Herbjorg  Wassmo och Sörja för de sina av Kristina Sandberg. 


/Kajsastina

onsdag 10 september 2014

Memoaradresser - Bostadsadresser i mitt liv 19 st

Sitt livs bostadsadresser visar Ewa på bloggen eva swedenmarks värld. Har själv flyttat många gånger och det är första gången jag skriver ner dem.
Här kommer mina:




Skånegatan i Stockholm
Brahegatan i Västerås
Long Island, New York
Hyannis, Massachussets
Brahegatan i Västerås
Pettersbergsgatan i Västerås
Bergsgatan i Västerås
Korpralsvägen i Umeå
Bagartorpsringen i Stockholm
Mariehemsvägen i Umeå
Täfteå utanför Umeå
Prinsgatan i Umeå
Vargvägen i Umeå
Mariebergsgatan i Umeå
Nibblesbackevägen  i Köping
Fjärilsgatan i Köping
Svärmaregatan i Köping
S:t Olofsgatan i Köping
Skyttevägen i Sollentuna


Nu skriver jag ner litet mer i detalj, försökt korta ned det. Ja då kör jag: 

Föddes på Skånegatan i Stockholm. Vid 4 års ålder försvann min Far till USA och jag flyttade med min bror till Farmor o Farfar på Brahegatan i Västerås. Modern sjuklig. Här växte jag upp, gick i läroverket och tog Handelsgymnasieexamen. Blev chefssekreterare på ASEA, tog tjänstledigt för att resa till USA och besöka min dåv fästman i Montreal, Canada. Bodde här på Long Island, New York (arbetade på Fars resebyrå). Sedan tog jag plats som au pair i Hyannis, Massachussets. Kom hem efter ett år tillbaka till Brahegatan i Västerås. Flyttade till egen lägenhet, Pettersbergsgatan. Gifte mig (med en annan man) och bodde då på Bergsgatan i Västerås (ett år ca). Vi flyttade till Korpralsvägen i Umeå (pga mannens arbete), fick en dotter, sedan till Bagartorpsringen i Stockholm (pga mannens arbete). Nu gick flyttlasset igen pga mannens arbete till Mariehemsvägen i Umeå. Det här var den bästa tiden i äktenskapet. Vi fick en dotter till. Jag tog hela tiden halvtidsarbeten som sekreterare, men i Umeå fanns inga större företag. Nu blev det äktenskapet sämre i och med att vi flyttade ut på landet: Täfteå utanför Umeå. Här drabbades vi av oljekrisen och sådant så jag kunde inte arbeta. Flytt tillbaks till stán: Prinsgatan i Umeå. Här brann flyttlasset och vi förlorade större delen av vårt bohag. Mannen arbetade jämnt, vi flyttade till ett kedjehus, Vargvägen i Umeå. Jag arbetade halvtid på flera ställen, men 78 deklarerade maken att han inte ville försörja mig och jag skulle gå upp till heltid mot att han började prata med mig 15 min om dagen (enligt familjerådgivaren). Otrohet. Skilsmässa. Sålde huset och flyttade 10 min bort till en fin nybyggd marklägenhet, Mariebergsgatan i Umeå. Ichias vid flytten dit. Sjuk i 3 månader. Träffade mitt livs stora kärlek i sju år åren -77 till -84. Hade börjat plugga, Engelska 40 p, skulle bli kontorslärare med Svensk och Engelsk stenografi. Började vid Yrkespedagogiska institutionen och efter lärarexamen (skildes mina och vännens vägar). Fick fast tjänst i Köping, Nibblesbackevägen, sedan Fjärilsgatan, Svärmaregatan, S:t Olofsgatan. Båda döttrarna tog studenten i Köping, en trevlig tid för hela familjen med gott om pengar, äntligen efter att i några år levt på studielån.Trivdes mycket bra med arbetet på gymnasiet i staden. Efter pensioneringen flyttade jag till  Skyttevägen i Sollentuna. Två vuxna döttrar bor här med män och två barn var. Här trivs jag med många intressen, trots besvär från några sjukdomar.

Var har Du bott under Ditt liv?


/Kajsastina