fredag 24 maj 2013

Balkongblommor och fransk manikyr

Jag hade nästan glömt bort att jag fotat balkongblommorna i förra veckan.  Min dotter hade tydligen ställt in telefonen för att synkronisera bilderma jag tar som nu kommer upp automatiskt då jag  loggar in på Google. Min usb-sladd hade slutet fungera, så jag är mycket nöjd.
 
Det blir inte så mycket bloggat för min del "i dessa dagar". Vi har avverkat 50-årsfirande och 19-årsfirande. Nu återstår bara min egen klassträff den
1 juni, C´s examen den 5 juni och E´s konfirmation i mitten på juli. Själv gör jag nästan ingenting numera. Har känt mig utslagen på grund av allergin och den medicin jag tar. Därför blir det många tupplurar, men på det hela taget är jag ganska nöjd.
Årets penséer i blåvittviolett.

Min blomsterhörna - på andra sidan står mitt bord och den sköna stolen.
Här har jag fuchsia, fjärilslavendel,
förgätmigej och på gång till hösten en kärleksört.

Fjärilslavendeln ska vara hållbar och klara sig hela sommaren, om den sköts.
Jag hoppas att dotter K kan vattna den då jag inte är hemma.
Så till dagens shopping. Köpte i onsdags en kavaj på DEA, relativt dyr men myckert användbar till det mesta. Jag har några liknande sommarkavajer med kort ärm och i linne En snygg kjol, använd en gång för ca 10 år sedan, passar bra till.  Jag har blivit sån att jag inte går ut med enbart top utan vill gärna ha något utanpå. Idag hittade jag en vit top på Hennes för 149 kr. Se bilden på kavaj och kjol.




Skulle ha träffat min väninna här, men jag fick tid för manikyr. Vi far ofta till S:a Centrum och håller kontakt. Passar det för att träffas, gör vi det, men vi får ses en annan dag.

 
Manikyren var skön - det inkluderade också massage (200 kr!). Jag har mycket värk i händer och fingrar och jag vaknar numera med två fingrar böjda och de går inte att räta ut så snabbt.
 
Det var kvavt och tryckande luft i centrum så jag tog jag bussen hem. Vi får kanske åska i natt? Har nu lagat tidig middag och tagit en tupplur. Hur ska jag kunna hålla mig vaken genom alla festligheterna!
 
Trevlig helg!
 
/Kajsastina