torsdag 21 juli 2016

Årlig kontroll hos husläkaren med toppenvärden! Sötpotatisgryta till middag.

Efter mitt årliga besök hos husläkaren igår blev jag sporrad att äta ännu mer sunt än jag redan gör. Har ju sedan något år tagit bort allt socker och vitt bröd och godis. Sedan augusti 2015 har jag minskat ca 12-13 kg, har ju ingen våg, men vägde mig hos husläkaren. Hon frågade vad jag hade gjort, eftersom hon fann förbättringar: lägre sänka (=ingen pågående inflammation i kroppen), lågt kolesterol, bra blodvärde, blodsockret ej för högt. För första gången på flera år  är blodtrycket nästan lågt, jag fick t o m stå upp för att kolla att det inte sjönk då. "Jag är deltidsmatte till en hundvalp", berättade jag. Min husläkare tyckte det var bra. Det lönar sig att anstränga sig trots begränsningar även med Sjögrens syndrom och annan värk. Jag bad om remiss till ortoped för bursit bakom knäna. Man kan få kortisonspruta någon gång då och då, men har haft uppehåll några år. Sedan fyllde hon på mina recept för ett år. - Om något dyker upp, kan du maila mig, sa läkaren. - Då kan jag ringa upp dig då jag har tid. Det är en trygghet också för dig, menade hon.

Framåt kvällen mindes jag en rätt som jag gjort på en vegetarisk matlagningskurs på 80-talet, men kom bara ihåg att den innehöll sötpotatis och bananer på slutet.  Förutom curry kastade jag i gurkmeja, som är inflammationshämmande. Det smakade mycket gott!


/Kajsastina

Barnbarnsflickans konfirmation 2013.

Hade aldrig sett de här korten förrän en dotter lade ut dem på FB. Så fina! Det var en mycket vacker och stämningsfull konfirmation.

Tre generationer, jag, Elsa och Maria


Elsa med kusin Axel