tisdag 24 januari 2017

Den nya dagen randas ...





Den nya dagen randas. 
Vad gör vi nu med den? Vi lever väl och andas
tills det blir kväll igen. 

- Alf Henriksson -

söndag 22 januari 2017

En smakebit på søndag. Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld



Nu är det dags för mig att försöka gå in oftare på bloggen. Försöker minska mina inlägg och kommenteranden på FB och helst sluta. Jag har hela tiden läsningen på gång, mest via läsplattan, då jag fortfarande har bekymmer med glaskroppsavslossningen. Mitt nya tangentbord med större tangenter gör det snabbare och lättare att skriva. 

Nytt år också! Inga nyårslöften här mer än att, som vanligt, ta vara på varje dag. Att vara snäll mot mig själv, inte bara mot andra.

Jag läser ungefär två böcker i veckan och har just avslutat en ny bekantskap, författaren Anita Salomonsson med hennes bok Oloflig beblandelse. Klicka på länken till vänster för att läsa om boken. Den gav mig mersmak och jag kommer säkert att läsa fler av hennes böcker. 

Idag är det söndag och jag passar på att bjuda på en smakbit från boken jag läser. Det är Mari på bloggen En smakebit på søndag som tar emot inlägg  med citat från boken vi just då läser. Enda regeln är no spoilers. 

Min smakbit kommer från boken Sanning och Skvaller av Curtis Sittenfeld (på läsplattan sid 44). 



Säger han som just pratat en timme med den enda snygga kvinnan på festen" svarade Darcy. "Förutom din syrra, alltså." Det klirrade av isbitar och sedan tillade han: "De gör säkert så gott de förmår, men folk är ju så fruktansvärt bonniga här." Liz log för sig själv. Det kändes märkligt tillfredsställande att få kvitto på hur snobbig Darcy var. 
I godmodig ton sa Chip: "Du som varit här ett år - har du inte träffat på några kvinnliga basketspelare som levt upp till dina stränga krav?"
"Jag kan knappt föreställa mig nåt mindre frestande", sa Darcy. 
Chip skrockade. "Nån sa att Janes syster Liz också är singel." "Det vore väl ohöviskt att säga att det förvånar mig föga. Liz tappade hakan helt. Med ens var det inte lika roligt att tjuvlyssna. Vem trodde drummeln att han var egentligen, och vad hade han emot henne?