tisdag 10 april 2012

Balkongplanering och annat

Långfredagen var yngsta dottern här  en stund efter handlingen. Påskdagen kom äldsta dottern hem till mig med lammstek, potatisgratäng och andra tillbehör. De hade haft släktbesök och fått mycket mat över. Samma förmiddag hade  hon och svärsonen varit på styrketräning och sedan på gudstjänst i Alllhelgonakyrkan. Vår lilla familjemiddag har flyttats till nästa helg. Anledning: E , 7 år,  hostig, C, snart 18, förkyld och jag själv ska inte utsättas för smitta. De har bestämt att fira min födesledag då, eftersom jag kommer att vara på Karolinska för cellgiftsbehandling tre timmar födelsedagen. Kanske börjar jag ana att de här tuffa månaderna snart är slut?
Köksblomma

Bellis på balkongen
Längst fram nyinköpta pärlhyacinter, till vänster en gullviva
som jag tog från dotterns trädgård förra våren och längst bak den
tacksamma kärleksörten.Dagens motto:

Man har det som man tar det.

/Kajsastina
Dagens lunch från Linas matkassePåskhelgen tillbringades inne med läsning - ska försöka skriva en kort bedömning av böckerna snart. Inför nästa behandling den 20 april måste jag försöka äta upp mig. Som tur var hade jag en del att "ta av". Har aldrig pratat om bantning tidigare utan sagt att den dagen kanske kommer då jag behöver ha litet "hull". Men nu har jag gått ned så pass att jag måste försöka stabilisera vikten.

Min inspirationskasse från Linas matkasse kom i söndags. Jag har haft uppehåll i två veckor eftersom jag hade mycket i frysen att laga av och mina portioner är små för närvarande. Råvarorna räcker till 12 portioner, minst.  Ofta blir det en massa rotfrukter och grönsaker över. Det räcker till flera goda soppor och vegetariska rätter. Den här veckan beställde jag också en fruktkasse för 100 kr med äpplen, päron, apelsiner, kiwi och bananer.

Dagens lunch:

Så här blev det. Ärtpurén ser inte god ut men det var den.
Fisken var exakt lagom. En god vän till mig från Norge har berättat att
man där har bacon till torsk.


/Kajsastina