tisdag 22 april 2014

Påsken och födelsedagen firades då våren och värmen gjorde sin entré

Har i Påskhelgen läst ut böckerna Att föda ett barn av Kristina Sandberg och Zarités frihet av Isabel Allende. Idag började jag läsa på boken Chicago av Alaa Al-Aswany. Jag gillar den författaren, då jag är inne i en period att läsa från främmande kulturer. Har läst hans bok Yacoubians hus tidigare. Nu hoppas jag komma igång ordentligt med läsandet då jag gjort i ordning efter reparationen av lägenheten.
 
 
 
Efter fem dagar i Värmland är det ändå skönt att komma hem. Min lilla familj (9 st personer) firade påsken i äldsta dotterns hus. Äldste barnbarnet hade kört bil från Oslo för att vara med på Påskdagen, då jag firade födelsedag med min kära familj. Hur mycket? Jo, 75 år har jag blivit nu. Känner mig inte gammal i sinnet.  Vädret var soligt och vackert från Påskafton och middagen var, som vanligt, välkomponerad och mycket god.  Innan middagen satt vi ute i solen oich åt tapas och drack sherry/vin till.
 
Så här såg det ut från mitt rums fönster. Om man kikar noga ser man var E har satt upp påskvipporna. På Påskaftons morgon letades det ägg och det var kul också för oss äldre. Katten Findus lade minst fyra möss på trappan till huset och i ett stenröse på tomten hittades ett antal snokar. Vitsipporna blommade både på tomten och utmed promenaden. Man kände verkligen livet i sig en sådan här dag.
 
Björkarna slog ut på Påskdagen.
 
Mitt mycket bekväma rum, där kaminen eldades på kvällen.
Mysigt att somna till ljudet från brasan.
 
Ingen uppkoppling fanns på landet och det var skönt att slippa. Många bilder jag tog har inte kommit upp via Google än. Idag fotade jag mina födelsedagspresenter hemma. 
Två tulpanpelargoner, en kruka med murgröna och bellis, ett mobilfodral, ett par handskar, presentkort på DEA och en vas från en kuriosabutik i byn.
En likadan vas som jag slagit sönder nyligen.
Hoppas att alla bloggvänner har haft en fin påskhelg! Nu ska jag läsa ikapp hos Er, nej det får vänta till i morgon eftermiddag. Ska upp tidigt och ta bussen till styrketräningen.

Ha det!

/Kajsastina