fredag 20 juli 2012

Hemma några dar igen...

Igår for jag på den långa vägen till Karolinska för att fylla i en ansökan om 12 dagars rehabilitering efter avslutad cancerbehandling. Min rygg (spinal stenos) ställer till det igen och jag har samma  ischiassmärtor som tidigare, kan inte sitta, kan inte heller gå så bra. Har antagligen tagit i för hårt med motionscykeln och städning och promenaderna. En förklaring till att jag haft mindre värk under cellgiftsbehandlingen är  att jag fick i mig cortison. Den medicin jag tar nu är inte lika stark och räcker 4-5 timmar. Jag går på massage en gång/v privat. Västeråsresan i nästa vecka har jag ställt in - det får bli senare i höst.

Kom hem i förrgår från dotterns hus. Vi har gjort några utflykter, handlat och lagat mat tillsammans. Svärsonen arbetar, men de har ju varit på Öland hela familjen tidigare i somras. Dottern och barnbarnet E har varit ett par dagar i London. Se bilder nedan tagna då E´s skrivbord från IKEA skulle skruvas ihop - det tog lång tid! En dag satt vi ute större delen av dagen och det var lagom varmt. Jag badade inte i poolen - kanske nästa gång. Har också yngsta dotterns hus att vakta med vattning och post. Katten Leo har fått komma hem till Skälby hos dotter M, där barnbarnet C är hemma och arbetar större delen av sommaren.

IKEAMÖBEL
E böjar läsa bruksanvisningen - hur ska det här gå?

Bäst att mamma hjälper till. På kvällen kom pappa hem
och flyttade runt alla möbler som hon ville ha det.
Fann vid hemkomsten min ICA miniros stå i full blom. Handlade den
för ett par månader sén för 39 kr. 

Kommer inte att sitta vid datorn av olika skäl så jag antar att det blir en liten bloggpaus den närmaste tiden. Har ju många böcker att läsa och några utflykter blir det nog. Nu ska jag till optikern och sedan fika med en väninna M i Sollentuna centrum.

Ha det gott!
/kajsastinasöndag 15 juli 2012

Bokvinst - Lyrans Noblesser


Nyss inkommen från stavgång i duggregnet satte jag på datorn för att spela musik och fick jag reda på att jag vunnit bokpaketet i Lyrans Noblessers födelsedagstävling. Vilken tur jag hade - många hade anmält sig till tävlingen.

Igår beställde jag själv från bokus.nu Anna Karenina (Bröderna Karamazov var slut). Beställde också Major Pettigrew's Last Stand av Helen Simonson, ett boktips jag hittade på mimmiemariesböcker. Jag hade återbäring på mitt medmera-kort, så det kostar bara 80 kr. Engelska böcker är ju billigare och jag försöker hålla min kunskap levande. Har läst 40 poäng på Universitetet i Umeå./kajsastina

Qigong - The Iron Lady - Radioföljetongen Himmelsdalen


Idag är det mulet, men varmt, 18 °.  Jag tror inte på det som många påstår om dåligt väder: Att de mår mycket sämre då det är grått och mulet. Då jag hämtade molnbilden hamnade jag i den här bloggen, där jag instämmer i inlägget, som avslutas:

 "Om vi börjar se nyanserna i vardagen, även när det är mulet och regn, kan vi uppskatta även soliga dagar mer och blir lyckligare i långa loppet då vi inte låter oss påverkas av vädret i samma utsträckning. Livet består av fler nyanser än svart, vitt och jämngrått."

Var, som vanligt, stel och trött  då jag vaknade – tittade för mycket på film igår och ingen Qigong, ingen promenad. Hade lånat DVD:n The Iron Lady – inte speciellt bra, men Meryl Streep var lysande i sin tolkning av Margaret Thatcher! Jag hade också lånat The Descendants (Ättlingarna) med George Clooney. Hann inte se den klart, men ska ta med den till dottern i morgon. Hon har semester två veckor till, men maken måste arbeta. Tyvärr var talet dubbat till Franska, inte roligt då munrörelserna aldrig stämmer riktigt.
Bilden hämtad från Qigongakademin
Hade min Qigong ca 40 min i morse (har rörelserna uppsatta på insidan av garderoben), så värken har minskat en stund och jag känner mig piggare. Jag ska brygga kaffe och sitta och lyssna på Sommar med Thorsten Flinck.

För er som av olika anledningar inte badar och solar på sommaren kan jag tipsa om radioföljetongen  Himmelsdalen  av Marie Hermansson. Den ligger kvar i SR´s arkiv till den 29 aug. Jag har tidigare läst Mannen under trappan och Hembiträdet, spänningsromaner också. Den här ger en känga åt den moderna psykiatrin. Hade igår besök av en vän som var hemma på permission från sjukhuset. Det verkar som det enda läkarna gör är att ge piller till människor, inga samtal, ingen KBT-terapi. Kanske beroende på åldern, om man har gått över 70 år. Det går förresten inte att nå fram med samtal, då personen ifråga är helt neddrogad. Jag kan skriva så pass mycket, eftersom hon inte har dator och knappast läser det här.

Hoppas Ni får en bra vecka!
Ha det gott!

/kajsastina