lördag 12 juli 2014

Citron- och rabarberpaj


Dagens efterrätt var en citron- och rabarberpaj. Receptet funnet i tidningen Senioren som jag annars bara ögnar igenom snabbt och kastar direkt. Jag läste tidningen mer noggrant, då den innehöll ett reportage om Lena Linderholm, mycket intressant. Kan berätta att jag på 70-talet hade sju skivor av hennes man Gösta. Han var mycket poppis på våra fester då. Ok, pajen då? Jo, supergod! Tyvärr tog det tid att göra själva krämen inuti men jag delade upp alla tre moment med pauser mellan.

Texten här till höger "När morgonen gryr"   är klickbar och du får lyssna på en sommarballad.

/Kajsastina
fredag 11 juli 2014

Ursäkta röran

Idag har det fläktat och mitt humör har varit på topp på grund av svalkan. Satt ute på balkongen i skydd av min bambuvägg och lekte med bloggens layout. Ville förenkla den, men gömmer bort mellan förändringarna hur lång tid det tar så fort man börjar röra i inställningarna. Att få in html-koden för mallen tog tid och nu vågar jag inte ändra den. Det är en hel del kvar att göra, men det får vara så här tills jag har mer tid. Sen eftermiddag fikade jag med en vän och vi hade, som alltid, ett bra samtal om det mesta här i livet. 


Soliga hälsningar

/Kajsastinatorsdag 10 juli 2014

Nu räcker det!

Vi som lider i värmen är många! En vecka räcker med värmeböljan, en paus på några dagar önskar jag. Unnar alla som badar och solar den här tiden, men är det inte ganska enkelspårigt att dag efter dag vara ute i solen! Surt, sa räven....  Har aldrig gillat solen. Minns då jag var i USA 1960 och alla i familjen skulle ligga på stranden i Long Beach, där ingen skugga fanns så långt ögat nådde, inga träd, bara sand. Efter en dag på sju timmar i solen hade jag huvudvärk. De somrar - som jag minns som mest lyckade - var tiden som ensamstående med barnen i min sommarstuga. Promenader i skogen för bär- och svampplockning. Visst badade vi, i Bottniska viken, som låg 5 min från stugan med cykel. Sedan var vi i skuggan i stugan för mat och fika. Ofta hade jag vänner med barn boende hos mig och vi hade roligt. Men livet vände och jag kände ett behov att förändra det, både vad gäller relationer, arbete och miljö. Lämnade mitt livs stora kärlek sedan 7 år, alla vänner sedan 18 år för att söka jobb längre söderut.

Flyttade min luftkonditioneringsapparat på hjul från vardagsrummet till sovrummet. Tänker på alla sjuka och sängliggande som inte kan svalka sig. Själv har jag bara min värk, är ju för övrigt frisk nu, men idag är värken mer påtaglig, dagen innan fredagen då jag ska byta mitt morfinplåster. Hoppas alltså på svalare väder, eller åtminstone en skur. Tur att jag har mitt badrum, så nu blir en svalkande snabbdusch och sedan läsning av min bok.

/Kajsastina
söndag 6 juli 2014

En utekatt som blir mer och mer domesticerad!

En snäll bondkatt som spinner då jag borstar honom. Nu har Leo varit hos mig i två dagar och igår satte jag honom högt på strykbrädan och började med borstning och han spann och spann... Så jag tog till storsläggan, kardan, och det lossnade mycket, men jag tog inte allt, bäst att vänja honom försiktigt. Han kanske inte blir borstad så ofta.


Han ser lätt chockad ut!
Varmt idag och är på väg ut!

/Kajsastina