torsdag 17 november 2011

Telefonförsäljning nej tack!

Irriterad, irriterad …
Idag ringde återigen en telefonförsäljare. De har blivit fräckare och fräckare. För ett par veckor sedan hade jag varit hos tandläkaren, lagt mig och somnat, eftersom jag hade fått en värktablett att ta då bedövningen släppte. Jag svarar trots det – jag har också viktiga samtal att vänta vissa dagar och kan inte låta bli att svara.  En påstridig  dam från Lyssnarklubben  säger att jag ska få en bok gratis . Jag säger med vänlig röst -nej tack.  Sedan kör hon igång sitt prat och eftersom jag är ganska kraftlös svarar jag artigt en gång till - Jag köper aldrig något via telefon. - Det här är inte något köp. Funderar på att trycka bort samtalet, men hon vill absolut skicka den här boken, ”Camilla Läckbergs senaste." Jag gillar inte hennes böcker, fast det hör inte till saken. Kommer det nu en bok i brevlådan? I så fall skickar jag tillbaka den oöppnad och sänder mail till Lyssnarklubben och klagar.
Ikväll satt jag och pysslade med månadens räkningar och gjorde budget, en syssla som inte är rolig, speciellt inte i december, då jag förväntas köpa julklappar, åtminstone till den ena av familjerna, där julen haussas upp. Den andra har ju inte varit hemma i Sverige på jularna, så de har inte samma tradition. Det ringde alltså, men jag var förberedd, eftersom jag hade ett missat samtal från okänt nummer tidigare idag.  Jag svarar. En man säger att jag tidigare har köpt underkläder och rakblad.
-Ringer det en klocka? säger han. - Nej. Han fortsätter med sitt pladder.

- Är du döv, hör du inte vad jag säger och jag trycker bort samtalet.

Att bli störd och påhoppad i sitt hem är för mig helt oacceptabelt. Jag glömde att återanmäla mig till NIX  men nu har jag anmält mig igen. Om det hjälper får jag se. Jag har också ”Nej tack till reklam” men får ändå reklam i brevlådan, det mesta direktreklam.
Nu är budgeten klar, räkningarna inmatade på datorn och jag ska ta en kopp té, krypa ihop under en filt och läsa klart min bok "Under lejonets blick". 

Dagen i övrigt har varit bra med stavgång i solen!
Ha en skön helg alla bloggkompisar!måndag 14 november 2011

Bokresan jorden runt (3) - Afrika

Måndag kväll och idag hade jag ingenting planerat. Det är skönt att ha en dag utan tider att passa. Jag är klar med akupunkturen - har gått tio gånger. Vattengympan bestämde jag mig för att avbryta, då det är för tidigt på morgonen och det går ingen buss då. Jag står i kö för en annan tid.
Jag gjorde en hel del småärenden i mitt centrum: ICA, apotek och bibblan. Jag fick ett mail från biblioteket att min beställda bok hade kommit. Det är praktiskt att kunna beställa böcker via datorn. Har idag avslutat en bra bok, Siri av Lena Einhorn. Ska skriva om den i veckan. Tisdag har jag styrketräning och onsdag är det basararbete och på fredag ska jag äntligen klippa mig. Det är åtta veckor mellan klippningarna.

Jag är försenad på månadens Bokresan Jorden Runt (3). Nu ska jag ta ett beslut om vilken bok jag ska börja med. Jag har skaffat de här tre böckerna, som visas nedan. Det ska bli intressant att besöka Afrika, men det är inte säkert att jag hinner med alla tre.

Till helgen kommer jag att träffa mina döttrar med män och barnbarnen äta middag tillsammans. Den här gången blir det hemma hos äldsta dottern, jag kommer att hjälpa till med matlagningen. Jag ska baka en god chokladtårta till dem innan.  Vi har inte träffats allesammans på mycket länge. Det är svårt att pussla ihop en tid då alla är hemma. 

Idag känns det jättebra när jag fick reda på att yngsta dottern m fam firar jul hemma i Sverige  - det har de inte gjort på fem år. Svärsonens syster kommer från Hamburg. Det som gläder mig mest är att vi ska träffas mitt på dagen och äta och sedan får familjerna ha sin julklappsutdelning med barnen på kvällen.  
Maaza MengisteMiral Al-Tahawi