fredag 21 oktober 2011

När jag försöker hålla ordning försvinner det saker - just nu två böcker!

I flera timmar har jag ikväll letat efter mina två böcker som ska läsas i samband med Bokresan jorden runt, se bilderna. Jag brukar aldrig sätta in olästa böcker i bokhyllan, men kanske den här gången. Jag har i några veckor rensat i bokhyllorna och lagt i tre höger: Hög 1 bärs upp på vinden för långtidsförvaring, hög 2 kastas (bl a alla mina skolböcker och faktaböcker + Camilla Läckbergs tidiga deckare som jag inte gillade) och hög 3 ges bort.
Jag ger upp och börjar istället läsa romanen Siri av Lena Einhorn.

Hoppas vi får lika fint väder i morgon som vi haft idag.

Trevlig helg alla där ute i bloggosfären!onsdag 19 oktober 2011

Nu börjar det bli kallt för fåglarna


Vid dagens stavgång till Edsviken tog jag den här mobilbilden. Jag tycker stenarna är så vackra. Då jag började gå duggregnade det och blåste men min vindtäta jacka med kapuschong skyddade mig. I morgon bitti har jag vattengympa. Det ska bli skönt!

tisdag 18 oktober 2011

Bloggtorka och bokläsning


Jag tror att jag att jag har bloggtorka just nu. De senaste veckorna har det bara blivit ett inlägg i veckan. Det är så mycket annat, som upptar tid och tankar och det är svårt att fokusera mellan tandläkarbesök, träningstider osv. Har i alla fall avslutat den sista akupunkturen av svanskotan och det blev litet bättre. Både idag och igår har jag varit hos tandläkaren! Hur kul är det att skriva om det? Inte heller att läsa om det tror jag? Därför går jag inte in på detaljerna.

Många, som inte har läst om Sjögrens syndrom, kanske undrar varför jag gör så många tandläkarbehandlingar. Det är så att 1991 beslutades att patienter med Sjögrens syndrom har fri tandvård efter det att de har betalat en grundavgift. Hur mycket man än sköter tänderna, så spökar muntorrheten och ställer till det i munnen på olika sätt. Tandläkaren ansöker hos Hälso- och Sjukvårdsenheten innan behandlingen påbörjas. Den 2 november ska jag vara klar för den här gången. Innan jag fick diagnosen år 2000 hade jag åren 1984--2000 lagt ned stora summor - i runt tal ca kr 50 000 på tandläkarlagningar. Jag tog vid ett par tillfällen banklån. Att utveckla Sjögrens tar ca 10-15 år, att få en diagnos mellan 3-7 år.

Min bokläsning går på halvfart också. Jag läser mer på sommaren. Just nu är jag mitt i boken Dödssynden av Harper Lee. På nattduksbordet ligger sedan Himlen i Bayside och Lark & Termite. Jag återkommer i slutet på oktober med bedömningen av läsandet.

I morse fick jag gå upp ½ 6. Innan jag kom till tandläkaren köpte jag en Caffè Latte och en pain de chocolat för att pigga upp mig. Efteråt fick jag inte tugga på två timmar. Nu beter sig Blogger konstigt, det blir bara fet stil.

Á propos chokladcroissanter såg jag förra veckan en film "it´s complicated" med bl.a. Meryl Streep och Steve Martin. Där finns en filmsekvens, där de bakar dessa bröd på ett mycket sensuellt sätt. Det är en sådan där film man mår bra av. Den rekommenderas en regnig dag.
Ha det så gott alla i regnet! Drick en kopp té och ta det lugnt.