torsdag 3 maj 2012

CHOP och bokläsning


Äntligen! 
I  morgon är dagen då jag får min 6:e CHOP-behandling och också en blodtransfusion. Det tar ca fem timmar, så jag får väl roa mig med att läsa böcker och ta med matsäck.
 Så då vet vi vad jag gör i helgen ...

Trevlig helg!
/Kajsastina

Tematrio - Klassikersommar

Lyrans Noblesser föreslår i sin blogg att vi ska läsa några klassiker i sommar och jag tänker hänga med. Många av de föreslagna böckerna har jag läst för 30-40 år sedan och en sommar för två år sedan ägnade jag mig åt att läsa om mina favoriter av Selma Lagerlöf.

Här kommer mina förslag:
  1. Madame Bovary av Gustave Flaubert (Läsa om)
  2. En dåres försvarstal av August Strindberg
  3. Jenny av Sigrid Undset
  4. Bröderna Karamazov av Dostojevskij
  5. Stolthet och fördom av Jane Austen (läsa om)
  6. Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson (läsa om)
/Kajsastina
måndag 30 april 2012

Ett öppet fönster mot världen - Vårvindar Friska Leka och Viska ...Helg igen och fullt av lediga varelser ute på förmiddagen! En liten reflektion: - När arbetar människor egentligen? Under min tid som sekreterare på ASEA arbetade vi hela Valborgsmässoafton (också lördagar till kl 13.00). I skolan arbetade vi heldag den dagen. Jag trodde att de som har arbeten skulle arbeta ihop till våra pensioner. Men många idag lever bara för sin ledighet. Redan i början av veckan längtar många efter nästa helg och skriver dessutom om det på Facebook. Det ska man vara försiktig med så inte arbetsgivaren ser det och man blir av med jobbet.  Det är klart att många inte har roliga jobb, men gillar man sitt jobb och får ut mycket av det, bortsett från lönen, är man i slutet av veckan nöjd att få koppla av över helgen. Det finns inga tråkiga jobb - då får man använda sin fantasi att tänka ut hur det ska kunna förändras för att bli intressant. Att bara längta efter morgondagen och inte uppskatta NUET, precis som det är, ger ingen positiv energi vare sig till en själv eller till omgivningen.


Förberedelser inför helgen och ändå är det plötsligt eftermiddag. Tog en promenad i solen athii! och näsan rann och ögonen täpptes igen, trots att jag tog dubbel dos Kestine i morse. Nu är våren här!


Efter promenaden handlade jag litet - men ingen mat - djupfrysta hallon, té, skorpor och Ginger Ale. Smaken är inte tillbaka och förra veckan levde jag mest på välling p.g.a. blåsor och svamp i munnen. Jag fick medicin mot det i fredags, men det har inte börjat verka än. Gick förbi Figges kondis och där blev jag sittande en timme i solen och pratade med min fikakompis och en trevlig granne. Hade inte fått i mig någon frukost, så jag tog en smörbakelse med frukt och kaffe. Mums!  Då jag gick sa den gode vännen: - Jag är så glad att du finns. Det värmde.


Äldsta dottern ville att jag skulle komma och sova över ikväll, men jag har inte ork att släpa hela arsenalen av mediciner och sprutor och hemma har jag en skönare säng. Vi ses i morgon då jag far till  dottern och planerar våra odlingsbäddar med örtkryddor.

Avslutade i natt Little Bee och plockar nu fram Roberto Bola͠nos bok Nocturno de Chile ( Om natten i Chile). Har gjort små anteckningar i stenografi under läsandets gång, så jag ska försöka skriva en bedömning. Dessutom vill jag avsluta min lista över lästa böcker 2012.

Jag är i stort sett uppfödd med manskör och kan både text och musik till de flesta körstycken, så medan jag nu sitter vid datorn lyssnar jag på  Studentsånger på Spotify. Med ett smakprov - klicka på länken nedan - önskar jag Er alla en Skön Valborg!


Vårvindar friska med Lunds Studentsångarkör

/Kajsastina