onsdag 10 februari 2016

För 45 år sedan


Ja hittade det här kortet,  som scannats in för några år sedan, så kvaliteten är inte så bra. En älskad dotter som i år fyller 45 år!

PS. Mitt lag vann Canastan idag. DS.

/Kajsastina

Canasta?


Regn idag! Efter avslutade hemmarutiner måste jag nu besluta vad jag ska göra idag. Canasta, Öppen onsdag i kyrkan med stickning, eller kanske städning. Nej städning får vänta till torsdag, så jag väljer nog Canasta. Det piggar upp de små grå cellerna! 

Ha en bra onsdag alla!

/Kajsastina


måndag 8 februari 2016

Väntans tider

Nu har jag en ny header, igen. Bort med den fallande snön och in med blommor.  Det var egentligen inte det fotot jag ville ha, men den blev fin med blommande tvillingsporrar från sommaren 2015. I år kom jag ihåg att pelargonerna ska tas hem från vinterförvaringen. De står hos dotter K och jag bad henne komma förbi med dem på onsdag då hon ändå är ute och skjutsar pojkarna till "Franskan". 

Avslutade vid midnatt boken Hausfrau. Trots det dramatiska slutet kunde jag somna nästan genast. 

/Kajsastina

Pingpong är bra friskvård!

Idag hamnade jag i ett pingpongspel. Det var säkert 40 år sedan jag spelade, men jag mindes bra. Damen på bilden är 99 år och det här är verkligen friskvård. Min rygg blev i alla fall inte sämre av det här. Det är stillasittandet som trycker ihop kota 4 och 5 och ger ischiassymptom. Jag har lovat att gå dit nästa måndag också, då inte alla är tillräckligt rörliga för att spela. 


Bilden lånad från. 
https://pingpongryan.wordpress.com/

/Kajsastina

söndag 7 februari 2016

Prata högt med dig själv! Per Naskonen

För några år sedan fick jag tillsammans med tidningen Må Bra boken Prata högt med dig själv, som Per Naskonen har skrivit. Jag testade det, speciellt som jag hade mycket värk och började peppa mig själv med positiva ord.  Nu har jag börjat ifrågasätta det här, eftersom jag tycker att jag pratar alltför mycket högt då jag är ensam. Finns risken att jag gör det ute bland människor? Jag tycker jag har god hjälp i vissa vardagliga situationer som gör ont (städning o dyl) och tycker också att alla tråkiga och motiga uppgifter går lättare. Därför googlade jag på detta och fann det här: Citat från webbsidan vetallt. com.

Jag rekommenderar Naskonens bok då den är både humoristisk och innehåller en del praktiska tips. 


Så här står det bl.a.: "Att tala om dina mål högt för dig själv fokuserar din uppmärksamhet, förstärker budskapet, kontrollerar din flyktreaktion och blockerar distraktioner."


"Att tala med sig själv indikerar också att man litar på sitt eget omdöme. Ett konkret exempel är Albert Einstein som var överbegåvad och redan i tidig ålder lärde sig att utnyttja sina talanger. Han talade ofta med sig själv, och inte gärna med andra. Människor som talar med sig själva är ofta skickliga på det de tar sig för och litar på sin egen intuition för att komma fram till vad de behöver göra"

- Linda Sapadin, psykolog -