lördag 15 mars 2014

Fullmånen är magisk!


Bilden lånad från Google
Många människor sägs bli påverkade då det är fullmåne. Såg i inlägg i FB att det skulle vara fullmåne i natt och det slog mig att då jag haft sömnproblem någon natt har jag efteråt fått reda på att det varit fullmåne! Hur ska det nu gå i natt? Sov middag en timme för att vara uppe och se Breathing, den engelska serien som börjar bli riktigt spännande. Dotter M var här och städade och sedan åt vi middag. Både hennes dotter och make var på middag, resp tjej- och herrmiddag. Tack snälla M! Det är en hjälp jag inte tar för givet, men samtidigt har vi viktiga samtal om livet. De värderingar jag försökt ge mina döttrar under uppväxten visar sig nu då de själva blivit medelålders! Hon hade själv hunnit med sin egen motion på morgonen.

I kören jag är med i ska vi ha uppsjungning med vårvisor, Taubevisor m.fl och den som Frank Sinatra sjöng så bra:

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a-Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song
And let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love you

Sov gott i natt under månens sken!

/Kajsastina

fredag 14 mars 2014

Att ha tre kroniska sjukdomar är ett heltidsarbete vissa dagar!


Solen skiner men tyvärr har jag inte tid och ork att njuta idag. Får sätta näsan mot solen då jag går till ett pass i Medicinsk Yoga. Kanske passar det mig?  Har inte läst min bok på hela veckan men har laddat upp med en ny hög från biblioteket. Fick biverkningar av värkmediciner: en karuselliknande yrsel, illamående m.m. Slutade med en medicin som jag misstänkte och blev bättre, men jag skrev mail till min husläkare att jag tog bort den. Idag ska jag sätta på veckans plåster. Sedan tar jag Alvedon vid behov och för närvarande en inflammationshämmande, som jag får ta då jag har extra besvärligt med värk och rörlighet. Tyvärr, är det alltid mer värk då våren och värmen kommer.

Igår tog jag emot A och E då de kom från skolan. A lagade amerikanska pannkakor och jag förhörde honom på Tyska glosor. Än så länge hänger jag med och det är mycket uppiggande att få vara med dem några timmar då och då.

 
Ha en skön vårhelg alla!
 
/Kajsastina

söndag 9 mars 2014

Vårblommorna på torget!

Nyss passerade jag torget i Edsberg på väg hem från "barnbarnskillarna",som jag var hos igår kväll,då föräldrarna var på fest. Har själv inte följt Melodifestivalen men såg finalen med dem. Kommentarerna dem emellan var roligare än programmet, ja potpurriet med Abbas musik var mycket njutbart.  

Kunde inte låta bli att ta kort på blommorna! Visst börjar det våras. Tyvärr har jag inte sett någon tussilago än, men kanske i veckan.


 

 
Om ni far Danderydsvägen, titta in på Sollentuna blommor i Edsberg.
Nu får jag säkert rabatt för att jag skrev om dem här.D:
 
Ha en skön vårvecka!
 
/Kajsastina