tisdag 5 november 2013

BloggpausTyvärr handlade mitt förförra inlägg om mina krämpor, igen, men jag ville förklara anledningen till min paus. Numera handlar skrivandet  till 75% om bokläsande. Jag lever ju inte ett särskilt spännande liv, men jag har haft tillräckligt med spänning tidigare i livet. Nu har gråstarren kommit tillbaka, s k efterstarr. Båda ögonen opererades 2011. Då nya begränsningar dyker upp något är jag irriterad några timmar, men sedan tar jag reda på fakta om vad som kan göras åt det. Nu väntar jag på kallelse till operation på Sophiahemmet.

Som tur är har jag god kontakt med barn och barnbarn. Lagom kontakt och inte varje vecka utan då tid finns.  Förra veckan var  A-pojken i Hamburg med pappa för att hälsa på Mami och Papi. De bor i Frankrike men har en dotter boende i Hamburg. Igår fyllde min "solstråle" A 12 år och jag fick träffa de andra barnbarnen också, som uppvaktade honom. C var inte med, eftersom han har flyttat till Oslo och arbetar och trivs där. Han ska till oich med arbeta i julhelgen så vi blir inte så många då. Han har klippt den mentala navelsträngen till mamma och pappa och ska nu börja sitt vuxna liv. Jag minns då min dotter M försvann utomlands några år och sedan också dotter K, men då de kom tillbaka och blev vår relation mycket bra, men annorlunda. De hade blivit vuxna.

De senaste veckorna har jag varit mycket med E, 9 år, dels som barnvakt då dottern varit men också tillsammans med hans mamma då vi har lagat middag tillsammans. E berättade för alla han mötte att "mamma och jag har semester den här veckan". Det är guld värt både för killen och hans mamma att vara tillsammans bara de två i några dagar och göra olika aktiviteter. Att "socialisera" sina barn är också viktigt för utvecklingen.

Nu har jag tryckt ctrl+ (samtidigt) och förstorat texten på datorn så jag ser bättre.

Tack för alla trevliga kommentarer! 


Ha det gott!

/Kajsastina

måndag 4 november 2013

Tack T för att jag fick lära känna Dig


Min äldsta väninnas man är död sedan tre veckor. Vi har känt varandra sedan 1958! Jag var på en vacker och fin begravning i Västerås i förra veckan. Nu slipper han lida mer och har fått frid.

Tyst slocknar
en mänsklig hjärna
efter år av glädje
och strid.
En blomma,
en människa, en stjärna
har var sin bestämda tid.

~ H. Gullberg ~