fredag 31 augusti 2012

Brittsommar och äppelkaka


Igår och i förrgår njöt jag av strålande brittsommarväder, skön luft och helt vindstilla.

förmiddagen var jag på Seniorträffen, där vi lagade ärtsoppa för 20 pers och bakade  bröd att serveras till den mustiga och goda ärtsoppan.

Satt ute på balkongen på eftermiddagen och skalade äpplen, klyftade dem, socker och kanel blandades i och till sist till frysen paketerade till en paj eller äppelkaka. 

I släkten har vi på höstarna bakat "Moster Agnes äppelkaka", som dottern också lagt ut på FB. Den blir mycket saftig, speciellt om man trycker ner äppelklyftorna tätt, tätt. Däremot tror jag att receptet skapades under "kristider", eftersom det bara är 1 ägg i kakan. Jag tar 2 ägg istället.
Bakade den igår, smakade en bit och frös ned resten.


Ta gärna 2 ägg


Ikväll ska jag vara med "pojkarna" då föräldrarna är på middag,
så jag har tagit det lugnt tidigare idag.  


Trevlig helg!

/kajsastina
 
 
 
 


söndag 26 augusti 2012

En stillsam söndag


Under mina promenader den gångna veckan hamnade jag flera gånger i regnväder. Vissa dagar har det varit riktigt kvavt inne och jag har gett mig ut utan att tänka på vad det är för väder. I morse tog jag i alla fall med mig en jacka med huva som jag knöt runt midjan. Men då det började duggregna var det så skönt att jag gick utan jackan. Jag har alltid gillat regn, eller rättare sagt korta regnskurar eller det milda stilla regnet. Igår plockade jag äpplen hos dottern och den mogna marken och växterna luktade så gott! Augusti och September är fina månader.

Jag har lagt Anna Karenina åt sidan tills vidare och läser nu Major Pettigrew´s Last Stand av Helen Simonson. Sedan fortsätter jag med den trevliga bokhögen jag vann hos Lyrans Noblesser.

Ha det gott!

/kajsastina

Dagen efter


Söndag och dagen efter kräftätande. Förra veckan var det surströmming och igår kräftor. Gott och trevligt! Men det hör till saken att det var popkonsert i Edsbergsparken, så då jag kom hem pågick musiken ända fram till ettiden. Därför har jag börjat söndagen sent idag, men jag gör ju precis som jag vill.  Idag blir det en dag att ladda batterierna med en stavgångspromenad i den ljumma höstluften. Sedan ska jag baka "Moster Agnes äppelkaka" att ha på lut i frysen.

Ha en skön söndag!

/kajsastina