torsdag 12 november 2020

Vi äldre är varken gulliga eller otillräkneliga - Cecilia Hagen.

Idag skriver Ceclilia Hagen om ÄLDRE, mycket bra! Vi är inte det minsta otillräkneliga, passa er! Klicka på länken ovan. Jag märkte idag att flickan i kassan talade till mig i en ton som man använder till barn eller någon som hör väldigt dåligt. Jag kände mig illa till mods och förminskad.  Så läste jag Hagens artikel i Expressen och den är klockren. Kikade också in på Ingrids blogg Livet efter 80 och hennes vanligen  positiva inlägg var något mindre positivt. 

Min vardag har tuffat på hyfsat och jag har haft lust att göra saker varje dag.Tillvaron har varit uthärdlig. men efter gårdagens nya restriktioner p g a virusets framfart känns det svårt att peppa sig själv då man inser att vi är tillbaka på ruta ETT.

Förutom mina vanliga krämpor med spinal stenos, Sjögrens, artros i händer och biverkningar i benen efter cellgiftsbehandlingen (för snart tio år sedan) har jag varit dålig i magen i tre dagar. Håller diet för att det ska ge sig, men känner mig vissen. Kanske är det den underliggande oron som spökar. Har för vana att inte se nyheter utan bara läsa på nätet, men igår kom en extrainsatt presskonferens, då TV:n stod på. I mitt fall kanske det inte gör så stora förändringar, men jag, liksom många med mig, hade börjat se ljuset i tunneln. 

Hade fått påminnelse från posten om att hämta en laddare till mobilen, som dotter y hade beställt. Det var en som man ställer mobilen på, mycket bra. Kl halv åtta före frukost och lätt illamående  gick in på ICA, hämtade och handlade rostbröd och coca cola till magen. Jag har både munskydd och plasthandskar på mig!

Seniorträffens damer har en sida på FB, där vi lägger in texter, så vi kan förmedla oss på så sätt, om någon vill ha promenadsällskap.  Seniorträffen var på väg att öppna för tio personer för ett par veckor sedan, men det går ju inte nu. 

Ha det gott, håll ut, håll avstånd!