torsdag 12 januari 2012

Vad gör jag en sån här blöt och grå dag?

Jo, jag har bakat släta kardemummabullar - samma recept som jag gjorde med saffran till  jul. Barnbarnspojkarna är inte så förtjusta i kanelbullar, så jag har smaksatt bullarna med  kardemumma - hel stött i mortel.
Jag har inte tagit bort min ljusstake, tycker den är så fin.
Jag har inte haft mossa i den. Den är en prydnad ändå.
Jag tände ljus och unnade mig en bulle till kaffet

Efter den mycket snabba veckostädningen satte jag mig ner med boken Felicia försvann. Innehållet är skrämmande men verkar trovärdigt. Rent litterärt håller inte boken någon högre standard, men jag var tvungen att lägga den ifrån mig efter halva boken för att vila tankarna. En del som står där känner jag själv igen - jag försökte göra upp med min egen mamma två gånger - en gång vid 12 års ålder (mentalt stängde jag då av henne) och nästa gång vid 37 års ålder och talade då klartext. Men nog om det.

Jag har också förändrat  layouten på bloggen. Det är kul att leka litet, men svårt att hitta en bakgrund som passar headern och bloggen i övrigt. Men till slut hittade jag en bakgrund för två kolumner. Jag har gått in på fixadinblogspot.com och läst hur man ska få headern i mitten på bloggen, men jag väntar med det för det kanske tar lång tid att luska ut. Sedan ser jag att teckensnitt och färger kanske behöver bytas. En del dricker nog rödvin en sån här grå och snöblaskig dag, men jag köpte nytt nagellack istället. Det går inte att dricka rödvin tillsamans med medicinen. Nagellack piggar också upp. Se bilden sist.
Jag har gjort alldeles för mycket idag med värk som följd, men ibland är det värt det. Har tagit mycket värkmedicin, fyra gånger, men i morgon är jag ledig och ska på styrketräning. Kom ihåg dragningen av pocketböckerna, så ni som har lust att vara med kika i högerkolumnen och anmäl er.

Idag blir det inga kommentarer från mig - måste nu bums i säng. God Natt alla!


/Kajsastina

måndag 9 januari 2012

Påminnelse om min tävling


Påminner om min tävling för att fira att bloggen passerat 10 000 besökare! Klicka på länken här.

Det är två helt nya böcker och två som jag läst själv. Jag fick Kärlek vänskap hat av Alice Monroe i julklapp, men hade den redan på engelska. Love friendship hate. Hennes noveller är mycket bra och passar bra att läsa då man har en stund över.

I morgon måste jag iväg och köpa en ny musknapp - det går inte att markera så bra längre. Jag vill helst ha en sladdlös. Jag ska i alla ta mig till styrketräningen en timme, så då passar jag på.

/Kajsastina

Tematrio - BarndomsskildringarNu har Lyrans Noblesser en ny tematrio  Berätta om tre läsvärda barndomsskildringar!  Så här skriver Lyrans noblesser i sin blogg  om boken Cecilia försvann:


"Den senaste i den långa raden av barndomsskildringar jag läst är Felicia försvann av Felicia Feldt. Felicia försvann är en självbiografisk, mycket tragisk berättelse om en barndom som präglades av alkoholmissbruk, översvallande kärleksbetygelser och lika överdrivna bestraffningar, oförutsägbarhet, otrygghet, sexuell exploatering o s v. Jag skulle vilja poängtera att den här boken är läsvärd i sig själv, inte bara för att Felicias mor är Anna Wahlgren."
Jag kommer att läsa de här tre böckerna:
1. Felicia försvann av Felicia Feldt - se ovan.
2. Kattöga av Margaret Atwood
Den snart femtioåriga konstnären Elaine Risley återkommer till sin hemstad Toronto för en retrospektiv utställning. Ett halvt liv tidigare flydde hon staden och ett omöjligt äktenskap. Hon gör en tillbakablick på sin barndom och möter här sina plågoandar från skolan. 3. Korparna av Tomas Bannerhed
Huvudpersonen Klas växer upp i ett fattigt Småland på 70-talet. Hans liv kretsar runt faderns tilltagande galenskap och traktens fågelliv. Jag såg en intervju med honom på TV och det sägs där att författaren har ett underbart språk.

/Kajsastina