lördag 15 september 2012

Konsert Duke Ellingtons Sacred Concert
Edsbergskyrkan, Sollentuna, har firat 40-årsjubileum hela veckan med start förra söndagen med temagudstjänst och alla vuxenkörer och mat och mingel.

I onsdags startade "Öppen Onsdag" och vi hade basarmöte för att börja arbeta med stickning och annat.

Idag, lördag, går jag på konserten Duke Ellingtons Sacred Concert, Anna Högberg solist, Edsbergs Kyrkokör, Hudik Big Band med Birgitta Höök Seuffert som dirigent.

I morgon, söndag, väntar äppelplockningen på dotterns tomt.  Jag noterade att mina besök på bloggen passerat 18000, trots att jag inte varit så flitig att kommentera hos bloggvännerna under sommaren.

Allt gott önskar jag er inför helgen!

/kajsastina

måndag 10 september 2012

Tematrio - Blomtitlar

Lyrans Noblesser utmanar oss med en ny tematrio där boktitlarna ska innehålla blomnamn. En föreslagen bok är Ingen dans på rosor av Hannah Green. Den boken har jag i bokhyllan och har läst den många gånger. Den är mycket bra. Så jag letade vidare och hittade En enda ros av Dorothy Parker (inköpt 1978). Sedan kikade jag i kommentarerna och fann en annan bloggares bok intressant: Låt tistlarna brinna av Yamar Kemal. Jag läser sedan gärna Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén. Jag har inte läst Kungens rosor av Moa Martinsson. Får se om jag hinner läsa den.


Min tematrio blir:
  1. En enda ros av Dorothy Parker
  2. Låt tistlarna brinna av Yamar Kemal
  3. Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén
/kajsastina