lördag 21 januari 2012

Leka med elden av August Strindberg


Sitter och njuter av ett bra skådespel på TV och det var länge sedan. Leka med elden är en komedi och på Dramaten har den spelats något annorlunda än tidigare. Vad sägs om Mikael Persbrandt och Jonas Malmsjö och Anna Björk? Det är en timme kvar att njuta.

Att leva i nuet, kommentarer och citat av Eckard Tolle

Kommentarerna funkar nu bra för mig,  men jag kan fortfarande inte kommentera hos Inga-Britt. Om Du läser det här så ska du vet att jag har läst dina inlägg och försökt kommentera. Försöker hitta felet då jag har tid.

Himlen var grå i morse men jag anar ljuset bakom det grå, träden är spetsmönstrade av rimfrosten. Det här med att se om glaset är hel- eller halvfullt är avgörande för hur vi mår. Våra tankar styr oss och våra känslor. Du är vad du tänker. Ord som lycka och kärlek används för slentrianmässigt. Korta stunder av glädje, eller lycka, kommer då och då i livet och behöver inte vara nånting storslaget. Det kan vara en blomma, en katt eller som för mig ikväll ett telefonsamtal från yngsta barnbarnet.

Det är viktigt att leva i nuet annars hinner man nog inte uppleva lyckostunderna. Läser korta snuttar ur Lev livet fullt ut av Eckard Tolle, där det står om nuet: "Försök att leva i nuet och göra korta besök i det förflutna och framtiden när det behövs för att hantera de praktiska aspekterna av din livssituation. Säg alltid ja till nuet. Säg ja till livet - och se hur livet plötsligt börjar arbeta för dig i stället för emot dig." Nuet kan ibland vara smärtsamt och oacceptabelt, men acceptera det och handla sedan. "Vad nuet än innehåller, acceptera det som om du hade valt det." Det sista är nog svårare än att se ett fullt glas hellre än ett halvfullt, speciellt en dag som för mig idag börjar med att ryggen inte vill samarbeta, utan värker, Sjögren är på besök och handleder och fotleder inte alls vill vara med.

Nu tar jag en kopp kaffe och hoppas på att livsandarna vaknar. I eftermiddag ska dottern och jag fara till Coop och handla.

Trevlig lördag

/Kajsastina

fredag 20 januari 2012

Min bokhög

Jag sticker emellan med några andra böcker innan jag fortsätter Tema Barndomsskildringar.
Just nu läser jag Till sista andetaget av Anne Swärd. Jag har velat läsa den sedan något år tillbaka och hittade den på bibblan i förra veckan.


Stapplade idag runt på min korta stavgångspromenad för att försöka få ordning på ryggkotorna. I nästa vecka ska jag få en korsett utprovad. Den ska jag bara ha då jag ska gå långt, bära tungt och städa. Det är bara att acceptera läget.  
Det är att bättre att göra någonting
än ingenting är mitt motto.
Då jag handlade dagens mat köpte jag också "städblommor", tulpaner, som ska pigga upp mig under dagens städning.
Hortensian fick jag av en god vän häromdagen för att jag skulle piggas upp då jag hade ett återfall förra helgen av den gamla virusen. Hortensian är rosa men jag minns de blå då jag var på Azorerna i slutet på 70-talet. Där växer blommorna vilt utmed de krokiga vägarna.
Bilden lånad från reseguiden.se. Mina gamla bilder sitter i ett fotoalbum.

Trevlig helg önskar

/Kajsastina

Fixa din blogspot

Cici har också påpekat att hjälp finns här. Det glömde jag bort men jag har sighten inlagd under Mina favoriter.

/Kajsastina

torsdag 19 januari 2012

Efter någon timmes mixtrande funkar det att kommentera

Jag satt igår och  mixrade fram och tillbaka med funktionen Inställningar och nu funkar det att kommentera för mig.  Här finns länken till Google Support och Här finns beskrivningen av kommentarer och bakåtlänkar. Men för att kommentarerna skulle funka räckte inte det utan jag fick också gå på Inställningar, Arkivering och klicka ja för Aktivera inläggssidor. Det är inte säkert att det är samma fel hos alla som har svårt att kommentera, men i vilket fall kan man gå in på Google Support och göra som jag läsa anvisningarna. Informationen är dålig och inte speciellt användarvänlig. Hoppas att det inte är något mer som krånglar.

Tyvärr blir det inget kommenterande idag då jag får ont i ryggen av att sitta för mycket vid datorn. Så nu lägger jag mig och slappnar av på spikmattan.

Ha det gott!

/Kajsastina

måndag 16 januari 2012

Det går inte att kommentera

Något har hänt med kommentarfunktionen. Just nu har jag inte tid att gå in och söka på Blogger, men om någon har löst problemet berätta gärna.

/Kajsastina

söndag 15 januari 2012

Utlottningen av pocketböckerna klar!

Dags för dragning! Hoppas ni litar på att jag ber katten ta en lott. Glömde be dottern att hjälpa mig med det då hon var här idag för en pratstund och fika. Samtidigt har jag hittills lyckats hålla undan titeln på bloggen för mina barn. Jag tror inte de skulle läsa även om de visste den. Jag funderar ofta på hur hon hinner allt. Visserligen är barnen nu stora, 13 och snart 18, men det är andra tider än då mina barn växte upp. Arbetslivet är tuffare och samhället i övrigt är betydligt annorlunda. Att en av föräldrarna ser till att inte ha druckit vin på helgen så att de kan köra bil och hämta dem på stán är ett exempel. Hon har också ett krävande arbete, men för att må bra tränar hon och mannen varje lördag förmiddag. Idag hade hon ett yogapass innan hon kom hit. Jag hör henne aldrig klaga på att hon har för mycket att göra –hon verkar må bra av det. Under tiden hon var här hade hon lämnat mannen vid Norrvikens is för att åka långfärdsskridskor.

På tisdag får jag rycka in på eftermiddagen och ta hand om småpojkarna då de kommer från skolan. De bor bara 5 min bilväg från mig, men jag tar bussen dit. Jag rycker bara in vid tillfällen då det kör ihop sig - mannen är utomlands och mamman ska på tjänsteresa över dagen. Det måste finnas någon att nå, om det händer något i skolan. Halva lördagarna ägnar hela familjen att följa pojkarna till stán för extra lektion i Franska. Efteråt har de knytkalas till lunch med andra föräldrar och barn som har Franska som hemspråk. En mycket praktisk sak är Google kalender, där föräldrarna synkroniserar kalendrarna så att de ser var den andre befinner sig en speciell dag. Nu har jag nog svamlat tillräckligt, så jag övergår till utlottningen.Vinnare till böckerna är Polargrevinnan! Grattis!
Maila mig adressen, så skickar jag böckerna.

/Kajsastina