lördag 22 februari 2014

Ljuset återvänder och allt är gott ...

Bilden lånad från SR´s hemsida P2.
I morse lyssnade jag på Morgon i P2, en kanal som jag uppskattar mer och mer. Igår kväll, eller snarare vid midnatt, lyssnade jag i P2 på Rendezvous med Kristjan Saag. Det var svängig dansmusik från Hotel Savoy i London från mellankrigstiden. Jag gillar mest klassisk musik, men P2 sänder inte bara det utan också jazz och, som igår, populärmusik. Bra att pröva för oss som har gott om tid.

Eftersom jag har ersatt min telefon och avslutat abonnemanget på Tre har jag köpt en ny Telefon Samsung Galaxt III mini med kontantkort. Där kan jag surfa och lyssna på program efter sändning
i t ex SR och Svt. Adresskalendern och bilder m.m. är synkat mot datorn. Den har mycket bra ljud och kamerafunktionen är också utmärkt.

Programmet Da Capo med Kjell Eldeman i P4, om man är äldre och gillar svensk underhållning från tiden före 1960.


Jag startar P1 alla vardagar till frukosten och sedan då jag är hemma på dagen. Jag tycker det är så bra att hänga med i samhällsfrågor och politik inte minst.

Nu tar jag en tupplur, då jag var uppe sent igår. Leo dök nyss upp och båda katterna sover nu.

/Kajsastina

torsdag 20 februari 2014

Bob Hansons skriver om hur man ska hantera sorgen

Jag kan inte låta bli att tipsa om det senaste inlägget på Bob Hanssons blogg. Som vanligt läsvärt! Han träffar rätt med orden och här skriver han om sorg på ett humoristiskt sätt. Jag tittar in i hans blogg då och då.

/Kajsastina

Rensning i röran ger harmoni

 
Kom nyss hem från tandläkaren och är mycket nöjd. Hamnade till slut hos Medicinsk tandvård som ligger vid Danderyds sjukhus. För första gången fick jag ett kostnadsförslag och första behandlingen påbörjades idag. Efter en timme hade han fixat fyra tänder i nederkäken och också slipat. Har också karies i överkäken, t o m under bron igen, så det ska också göras. Slutsumma kr 5.500,00.

Kan ännu inte äta något och har börjat rensa hemma. Den negativa energin ska bort och jag började med sovrummet. Här ska inte finnas några lösa papper alls och de som ändå finns ska sitta i pärmar. Jag har införskaffat ett nytt överkast och kuddar, se lilla bilden. Kommer att få överta en liten bärbar dator, så min stationära, som nästan upptar 1/4 av sovrummet, går förmodligen till slakten. Vissa delar av den kan gå till recycling.
 
Satte upp kort på väggen - tapeten måste snart bytas ut. Kortet till vänster är på min väninna M och jag på promenad i Västerås. Kortet till höger är ett av de enstaka kort jag har på min Farmor. Hon hade tänderna kvar i hög ålder och mycket tjockt och vackert hår. Min lilla Farmor är ofta i mina tankar.


 

Sportlov i nästa vecka och jag ska ta hand om katten Leo. Alla åtta av klanen ska bo i samma hus och åka skidor. K har redan lagat "pulled pork" att ta med. Vet inte om det är gott, men modernt är det tydligen.
 
Måste ta mig till Sollentuna bibliotek för att hämta beställda böcker till min fortsatta läsning. Ett besök på Syster Emmas bolag för inköp av 37 cl-flaskor av Labouré-Roi. Blev tipsad om att det nu finns 2 l-boxar, men hos mig hinner det bli dåligt innan jag dricker upp det.
 
Önskar alla som tittar in en Trevlig Helg!
 
/Kajsastina