lördag 1 februari 2014

Då var det helg igen

Ett par av mina inlägg hade hade återvänt till mina utkast, som Louise påpekade för mig. Hoppas det funkar nu. Här flyter livet på som vanligt med vardagsaktiviteterna. Började åter sjunga i kören i förra veckan, då jag haft uppehåll under tandrenoveringen.

Alla tillfällen till kramar, skratt och tårta ska tas tillvara. Kalaset i torsdags med firande av vår 15-åring. Jag köpte ett presentkort på Bodyshop och en bok med 99 recept på smoothies. Hade också köpt en rosa ros hos min blomsterhandlare.

Eftersom det var skoldag dagen därpå träffades vi för en tidig middag och tårta och jag hann precis komma hem till TV-programmet På spåret. Det var bra och litet speciellt för mig, eftersom jag kunde alla frågor om Umeå. Inte konstigt, då jag bott där i 18 år.  

Avslutade igår läsningen av Americanah. Jag tar och skriver bedömningen för alla mina fem böcker från Afrika samtidigt.  Nu ikväll ska jag börja läsa Ett fängelse så stort av Assia Djebar, för övrigt en av mina favoriterförfattare just nu.

Ha en skön lördag och söndag!

/Kajsastina

måndag 27 januari 2014

En vardag i slutet på Januari, inte så dum faktiskt

Natten mot måndag, dvs idag, sov jag så oerhört bra. Jag sover hyfsat i vanliga fall också men vaknade ett par gånger och kände mig tillfreds med mig själv. Att ha kommit så långt i livet att jag nu känner ett lugn och en harmoni i tillvaron är ingenting som jag fått gratis. Jag ältar ingenting gammalt, ser varken bakåt eller framåt, utan jag bara är. Läser mycket i min bok just nu, men inte lika fort som tidigare. Jag har en "pytteliten" svart prick som dansar runt i vänstra ögat, speciellt framför datorn. Torra ögon har jag fått ögondroppar mot men ögonen blir extra irriterade av inomhusklimatet. Vädret under söndagspromenaden var kallt och blåsigt, men jag tog mig runt min 30 min promenad.

Just nu ljusnar det  i Edsberg och jag ska ge mig ut i solen? Den korta stund den är framme. Tänker äta lunch först. Vad sägs om det här?

Köpte den här mackan på "Figges" då jag gav mig ut i morse för att handla Sheba till min katt Sessan. Hon satt vid kylskåpet en lång stund och tittade ilsket på mig och hon satt kvar då jag kom hem.

Efter promenaden ska jag kika in på Seniorträffen och lära mig Krokodilvirkning. Det är skönare för händerna att virka istället för att sticka. Det verkar kul också!

I morgon ska jag ta bussen för att handla present till barnbarnet E. Hon fyller 15 år och då det är svårt att hitta rätt åt en tonåring, så blir det kanske blir ett presentkort på The Body Shop.


/Kajsastina