lördag 4 oktober 2014

Demokrati- och kulturminister!



Nu har Löfvén levererat en regeringsförklaring. Med  en minoritetsregering förstår jag att det blir  många som ska bestämma. Det är lättare när några stycken ska bestämma eller hur? I kommunerna blir det många konstellationer mellan S, M, Miljöpartiet och flera. Många ska nu vara med och bestämma och alla löften ska infrias. Blir det då  inte mer utgifter och var ska de tas. Ja, skattehöjning kanske? Man lovar runt men håller kanske tunt?  Återstår att se.

Ett intressant val är Alice Bah Kuhnke, som blir demokrati- och kulturminister. Länk till dagens kommentar på SvD.




torsdag 2 oktober 2014

Ikeabesök och 80-årsfirande


Igår var jag trött efter alla dagens sysslor. TRE timmar på Ikea med dotter K. Hon har semester den här veckan, då hon är mellan två jobb. Hon har haft sitt nuvarande arbete i sex år och då hon blev tillfrågad om det här arbetet tackade hon ja. Pojkarna är ju så stora nu,  det är ett bra läge och hon behöver inte pendla till stán. Så hon kastar och planerar i garderober, därav besöket på  Ikea. Köpte själv bara litet glas och underlakan.

På onsdagar går jag på "öppen onsdag". Jag hann inte dit till ½ 12 utan kom senare. Det var trevligt trots att jag hade mer värk efter att ha knatat runt på Ikea. En dam hade fyllt 80 år i veckan och hon firades med blommor och tårta. Naturligtvis fotade jag, men vill inte lägga ut kort på dem. Ungefär som bilden såg det ut, fast vi hade kaffemuggar i händerna. Har aldrig sett en så fräsch och glad 80-åring!

Idag skulle jag ha haft vattengympa, men ringde och avbeställde den igår kväll.  Då jag kom till första passet skulle ledaren ha 200 kr i handen! Jag ringde ansvarig på SPF och detta belopp skulle betalas förutom ca 600-700 kr. Inbetalningskort skulle komma då de räknat ut vad det skulle kosta.  Jag bestämde då att avboka, tycker  inte det var värt att lägga ut nästan 1000 kr. Dessutom skumt - det här måste ju vara "svarta pengar". På vårterminen betalade vi bara det som stod på ett inbetalningskort, men vi köpte en present som tack till ledaren. Jag har ju styrketräningen, så jag får ta ett extra pass där istället.  Skulle få ett inbetalningskort för två gånger som jag varit med.



Resten av dagen blir det att köra runt "snabeldraken" och ta upp "tussarna" efter katten Sessan och sedan såptorka golv. Hur kul är inte det!

Ha det!