måndag 30 januari 2012

-10º , ljus himmel, körträning

Idag är det -10º och jag är glad över att slippa åka buss. Himlen ser ljus ut. Jag ska gå på körträningen idag, även om jag är hes, 5 min promenad bara! Var borta i 5 timmar igår. Fick vänta drygt en timme på röntgen vid Löwenströmska sjukhuset. Hur kan man lägga ett sjukhus långt ut i skogen? Tog bussen därifrån till Upplands Väsby för att där ta pendeln till Sollentuna C. Hade knappt ätit frukost, så nu smakade det gott med en latte. Tänkte ringa min väninna på vägen hem – hon bor utmed pendeln, men insåg att jag behövde komma hem och vila.

 
Köpte Osis+ till att föna håret. Jag klippte mig själv dagen innan. Frissan blir inte glad, men när jag ber henne ta kortare tycker hon inte det och säger – det passar inte till frisyren. Jag vill bara gå var 8:e vecka och tänker inte gå förrän i slutet på februari. Hon är för övrigt duktig och har pensionärspris 200 kr för en klippning.

På eftermiddagen ska jag göra en sammanställning av mina lästa böcker i tema Barndsomupplevelser: Barndom (Myrdal), Felicia försvann, En spricka i kristallen (von Krustjernstjerna) och Kattöga (Margaret Atwood).

Dagen väntar och jag ska göra mitt bästa för att det blir en bra dag.


Ha en bra tisdag!
söndag 29 januari 2012

Måndag morgon

Uppe i ottan och ska iväg till röntgen vid 08.00-tiden. Dotter K skjutsar mig dit och sedan tar jag bussar och pendel hem. Jag googlade litet på varför man gör lungröntgen då lymfkörtlarna svullnar. Min läkare ringde bara ett kort samtal. Det känns bra att veta vad jag har att vänta.

citat:
Vid primärt Sjögrens syndrom förekommer ett stort antal symtom i andningsorganen.
Inte bara ögon-, näs- och munslemhinnorna drabbas av torrhet utan också luftstrupen och de stora luftrören, vilket kan förklara den rethosta som ofta hör ihop med Sjögrens syndrom. Inflammatoriska förändringar i mindre luftvägar kan orsaka hosta, andnöd, heshet och vinande andning.
Vid Sjögrens syndrom påträffas ibland lungsjukdomar som yttrar sig i andnöd och hosta men också kan ge upphov till allmänsymtom såsom feber, svettningar och viktnedgång.

/Kajsastina