lördag 23 februari 2013

Örfilen

Jag började titta på en australisk serie på TV2 och tyckte den var intressant. Då hade det gått två avsnitt, men jag kunde se dem i SVTplay. Däremot tittar jag aldrig på svenska serier som Molanders, Farmen m.m. Örfilen består av åtta avsnitt och den blir mer och mer psykologiskt intressant. Jag ska reservera boken som är skriven av Christos Tsiolkas.


En solig eftermiddag vid en grillfest i en förortsvilla ger en av gästerna en trotsig treåring en örfil. Barnet är inte hans son. Örfilen delar hela umgängeskretsen i två läger: de som tycker att den är ett grovt övergrepp och de som tycker att incidenten var en bagatell.

När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten och får konsekvenser långt utöver vad någon av deltagarna kunnat tänka sig. Vänskapen mellan gamla vänner sätts på prov och familjelojalitet ställs mot moral och principer.


Boken belönades med Commonwealth Writers Prize 2009 och nominerades till Booker-priset 2010. Den har gjort stor succé i den engelskspråkiga världen, översatts till 20 språk och även blivit en framgångsrik teveserie.

/Kajsastina

fredag 22 februari 2013

Kattliv

Mitt inlägg försvann! Så här ungefär löd det. Mina döttrar med familjer reser till fjällen sportlovsveckan och min uppgift blir att ha tre katter hos mig. Så här blir det förmodligen en kamp mellan de tre katterna om vem som ska bli "herre på täppan". Min katt, Sessan, kommer förmodligen att vakta sitt revir. Findus är stillsam och  tillgiven och gillar mat. Tror nog han kommer att hålla sig undan och äta mycket.

Leo, tre år, tror jag kommer att vilja leka/strida och ta över. Förmodligen får han ge sig. Jag får se. Vem tippar Du kommer att gå segrande ur striden? Efter ett ev slagsmål anpassar de sig efter varandra, hoppas jag. Jag har tidigare bara haft katterna två och två. Jag vill passa dem hemma så jag kan ta bussen till mina aktiviteter: styrketräning två ggr och öppen onsdag.
 
Sessan är äldst, nio år.

Leo är yngst, ca 3 år
Findus är något år yngre än Sessan, ca 8 år

 

Trevlig helg!
önskar
Kajsastina