tisdag 29 september 2020

Minns i November det ljuva September

 

Nu har jag bara två veckor kvar på FBś akvarellkurs. Räknar mig som nybörjare, men så roligt jag har haft. Tänker tillbaka på sommaren då jag lyckats klara mig ensam med målning, bokläsning och promenader. Har också träffat döttrar och något enstaka barnbarn i sommar. De har fullt upp och två av dem studerar på annan ort. Stenar var inte helt lätt att måla, men för mig som aldrig tidigare i mitt liv inte tecknat eller målat alls. Det har bara funnits intellektuella aktiviteter, studier in i det sista. Fortbildninskurs ända till året före pension. 


Igår hade vi så varmt och efter promenaden satt jag på balkongen, höstens sista, drack kaffe och lyssnade på min bok Gränsmark, Aino Trosell. Den verkar lovande. 

Krämporna är ständigt närvarande, men jag får nog vara nöjd ändå. Vissa dagar kan vara ok med intag av värkmedicin. Har nu dessutom ichiaskänningar och värk p g a spinala stenos. Den gör ocksǻ det svårare att gå.  Här får jag göra övningar från Youtube. Qigong är också uppmjukande. Ortopedläkaren har gått i pension, så jag ska be min husläkare om remiss till en smärtläkare på Danderyds sjukhus för att få min cortisondos mellan kota 4 och 5. Det har jag fått två ggr om året tidigare. Dosen, som jag skulle ha fått den 21 april, ligger i byrålådan. 

Någon dag i veckan har jag fått ha dotterns hund Pontus. Så fort jag får hjälp med ryggen, kan jag nog ha honom fler dagar. Han är mycket följsam och går snällt bredvid rollatorn. Jag har ju stavar då jag går själv, men han är stark och kan dra iväg mig om han möter en hund. 



Ha det gott, håll ut, håll avstånd!