fredag 11 maj 2012

Snart blommar äppelträdetI dotterns trädgård finns åtta äppelträd. Kortet visar mitt favoritträd, under vilket jag brukar sitta och läsa i skuggan på sommaren. På andra sidan av huset är det för mycket sol och där stojar barnen i polen. Skörden av äpplen blev stor förra året och jag förses hela tiden med nya flaskor äppelmust. På Kristi Himmelfärdsdagen fyller mitt äldsta barnbarn 18 och då lär äppelträden stå i blom. Till lunch hade jag köpt en bit varmrökt lax och till den gjorde jag äggröra. Jag kände nästan smak, men det var i alla fall nyttig mat. Något mer positivt idag alltså.

Tack för alla uppmuntrande kommentarer. Många i min närhet håller kontakt och frågar hur jag mår, men verkar inte vilja höra något svar. Jag svarar bara "bra" eller "hyggligt bra". Mina äldsta vänner  i de städer jag bott tidigare, Västerås och Umeå, klarar av att vara stöttande, men så har vi också gått igenom mycket tillsammans av både glädje och sorg och känner varandra väl.


Önskar alla som tittar in en Trevlig Helg!


/Kajsastina  

onsdag 9 maj 2012

Nu har jag hämtat Agaat på bibblan


Minus 8 kilon, men jag skulle hellre ha dem kvar på kroppen och må litet bättre. Tog prover igår och vägde mig. De två senaste behandlingarna gav mer biverkningar veckan efter. Har frusit i fyra dagar. Idag, på femte dagen efter sista behandlingen, har jag fortfarande ingen smak och det värker i skelettet. Fast det är klart att kroppen tar stryk av så här starka cellgifter. Benen är som spaghetti och jag ska ta mig i kragen och göra litet övningar, men det hjälper kanske inte, eftersom det också jag hört att det här med benen också är en biverkning.

Har i alla fall varit på bibblan och hämtat min reserverade bok, Agaat av Marlene van Niekerk. Jag kommer antagligen att sätta mig och läsa, fast  hushållssysslorna har legat i träda i fem dagar, men det regnar ute och efter en kopp té och läsning hinner jag nog med det också.

Mitt kommenterande ligger nere just nu. Hoppas på bättring om några veckor.

/Kajsastina