fredag 17 oktober 2014

AF ska förbereda för 90-dagarsgarantin.


De senaste sex åren har
35 000 ungdomar befunnit sig i arbetslöshet. Löfvén föreslår nu jobb, praktik, utbildning och andra AMS-åtgärder som ska kunna ge ungdomar sysselsättning inom 90 dagar. Det handlar ju inte om riktiga jobb, men statistiken kommer nog att se bra ut om deras förslag går igenom.


Alliansen har infört flera reformer för att långsiktigt minska utanförskapet bland unga men mer behöver göras och de var på god väg. Alliansen slopade arbetsgivaravgifter för arbetslösa och sjukskrivna och halverade arbetsgivaravgiften för unga under 26 år. Alliansen har gjort det billigare att anställa dem som bäst behöver ett jobb. De tar bort fas 3 och bidragsarbeten. De har inte gjort panikinsatser som nu föreslås utan arbetat långsiktigt. 

Det går inte att trolla fram arbeten. Att ge företagen ersättning för en ungdom att ha en praktikplats/lärlingsplats är väl bättre än att hitta på jobb, som inte finns. Varför ska företagen anställa unga som inte har en användbar utbildning?  På sjukhusen kan ungdomar utan utbildning inte få arbeta. Det är ett alltför viktigt jobb.


Socialdemokraterna vill göra det tio miljarder dyrare att anställa unga. Att införa en ungdomsskatt är direkt oansvarigt och hur leder det till fler jobb? Man byter ut riktiga jobb mot AMS-platser och bidrag. Arbetsmarknadsstyrelsen ska kontakta kommunerna också för att skapa arbeten. Det nämns ingenting om att önska samarbete med företagen. Ändå nämner man 32 000 trainee-jobb, som ska trollas fram. Varför ett engelskt ord, jag skulle säga praktikplats. Jag hoppas verkligen att Alliansen m fl går emot det här förslaget.

Nu lämnar jag dagens tankar på politiken.

/Kajsastina


torsdag 16 oktober 2014

Min bokhög





På mitt nattduksbord ligger de här böckerna och väntar. Fick lägga Anils skugga åt sidan medan jag läste Det fjärde riket, vilken jag lämnade tillbaks till biblioteket idag. Har skrivit om den på Kulturkollo. Jag hoppas att jag snart får tid att skriva in min bedömning av andra böcker jag läst. 


/Kajsastina

söndag 12 oktober 2014

Sköna Söndag!


Nu är jag inne på söndagens andra kaffedrickning. Veckan har varit bra med styrketräning tre dagar, men tyvärr  tekniska problem med mitt bredband. Beställde ett mobilt bredband från Tele2 i fredags. Ett fint slut på veckan i i lördags, då jag träffade "pojkarna". Ska dit och vara med Erik på onsdag. Lärarna har studiedag och pappa är i USA och dotter har börjat ett nytt arbete. Blev bjuden på god indisk gryta tillagad av barnbarn A. Sedan for jag hem, lätt lummig, och såg Downtown Abbey, ett mycket dramatiskt avsnitt! 

Ha en skön Söndag!

/Kajsastina

Min sjal växer













/






Stickar den här sjalen i Alpacka Brushed Silk med rundstickor nr 6. Garnet är fint men här och där tunnare. Funderar på att sticka en till med dubbelt garn och stickor 9. Får pröva mig fram, eller har någon förslag på ett annat mohairgarn som passar till en lång sjal att viras flera varv runt halsen? 

/Kajsastina