lördag 16 februari 2019

Oj, redan mitten av februari


Kanske ska jag skaka liv i bloggen och försöka plita ned några rader då och då. Som jag sagt till mig själv tidigare, är det bra att få ett kvitto på vad jag läst under året. Bestämde också att inte skriva om krämporna men de är en anledning att jag nu haft så långt uppehåll.Har haft ont i axeln, mycket, mycket. Fick för två veckor komma till en underbar ortoped, som är expert på smärta. Går där för ryggen, spondylos, han är smärtläkare och expert på att sätta in cortisonsprutor. Eftersom jag går regelbundet, fick jag komma för axeln. Han stack 2 sprutor i axeln och tre i ryggslutet. Ont gjorde det! Den akuta värken med domningar ända ned i händerna försvann, så nu fortsätter jag med mina övningar som jag fått av sjukgymnast. Har också ett träningsprogram för ryggen och ett för höger knä. Borde träna mina artroshänder också, men tiden räcker inte till. Sitter ibland framför TV:n och kramar en boll i vänster hand, som är mest drabbad. Måste tänka på att inte sitta för länge vid datorn och förutom att sitta rätt, då och då göra mina övningar. Den här gången började värken i vä arm med en sträckt muskel i armen och till slut blev det överansträngning av armen och en nerv kom i kläm. Hade samma för drygt ett år sedan i höger axel och då räckte det med akupunktur  ca 8 ggr.

Just nu på läsplattan:

Vittnet av Teresa Driscoll. Det är en spänningsroman och redan de första sidorna fångar den intresset. Om jag inte har haft så mycket annat, att passa tider för gymnastik osv, skulle den vara utläst, men ikväll blir det tid att läsa ut den.

Sedan har jag lånat en bok som jag inte visste någonting om:


Trist omslag tycker jag, men har läst de fyra första sidorna och tror att jag får en bra lässtund med båda mina valda böcker för veckan. Avslutade ju i förra veckan Schulmans Bränn alla mina brev (ganska trist). Läste inte alls ut boken av Sara Stridsberg, Kärlekens antarkis.

Nu önskar jag eventuella läsare en skön lördagskväll med god bokläsning!

Kajsastina