torsdag 6 april 2017

En skärva hopp av Göran Ledin







Nu är läsplattan på laddning igen. Jag har själv nte rätt operativsystem för att kunna göra det, men dottern hämtar den och vanligtvis får jag den nästa dag.. Påfyllning blir del två av Göran Redins trilogi, En skärva hopp. Google Chrome, som jag har, är bra för övrigt. Jag har aldrig virus och datorn "hänger sig inte'"

Kulturkollo har för april månad en ny bok att bokcirkla om, Sommaren utan regn. Författarinnan heter Maggie O'Farrell. Har inte läst något av henne förut och hoppas jag har tid att utbyta samtal med andra om boken.



Vi får se vad det blir för påskväder men läsa blir det! Ute i solen går också bra!


Syndafloder av Kristina Ohlsson


I förra veckans läsning ingick också Kristina Ohlssons bok Syndafloder. Jag ville ha något lättläst och det var den verkligen   lättläst men inte speciellt bra. Inledningen var ganska lovande och det var intressant att följa den sista delen med huvudpersonerna Fredrika Bergman och Alex Recht. Jag har kanske inte läst alla tidigare böcker i den här serien, men det här är den avslutande med dem. 

Smaken är som baken  tudelad!  

Nu bestämmer jag mig för att sluta läsa deckare. Visst kan det vara spännande och avkopplande att läsa något mer lättsmält, men tyvärr har jag inte den tiden. Speciellt då jag bara blir arg att jag har ägnat tid som jag kunnat läsa eller göra annat. 

Jag tänker inte skriva någon utförlig bedömning. Handlingen började bra och hennes språk är också bra. Finner ändå inte motiven trovärdiga och så alla dessa villospår och ledtrådar, som inte leder någonstans. 

En författare måste kunna avsluta sin bok i tid, vilket jag tycker är bokens sämsta del. En massa onödiga sidor på slutet med avslut på avslut. 

Jag ger boken 2 p /5 p 



tisdag 4 april 2017

Ett fjärran krig av Göran Redin

Ibland blir det bråttom då jag ska beställa ny e-bok. Hittade inte min lista med förslag, men fick tips hos ochdagarnagår, en bokblogg som jag följer. Jag är trött på allt våld i nyutkomna deckare och efter att ha läst många i mitt liv, känner jag mer lust att läsa historiska romaner. Har lånat första delen av Göran Redins romanserie i tre delar från stormaktstiden. Ett fjärran krig heter den första delen och året är 1610 då tvillingarna Erik och Karin föds på en gård i Östergötland. När deras familj blir offer för hämnd, hot och utpressning tvingas de bort från hemmet. Men den tidiga stormaktstiden är en tid av möjligheter och oväntade möten, när begåvning och mod leder långt och när människornas liv och rikets framtid styrs av ett fjärran krig. 

Del två i trilogin heter En skärva hopp och del tre Ett bräckligt liv. Jag gillar det jag hittills läst och författarens kunskap om stormaktstiden i 1600-talets Sverige känns bra att bli påmind om. Det mesta från skolans historieböcker har fallit bort. Jag läser normalt ganska fort, speciellt deckare och mindre intressanta böcker. Det här är en bok jag vill läsa långsamt och tänka då jag läser. Språket är lättläst och handlingen förs framåt. är Det här verkar lovande och ska nog hinna låna del två till 
påsken.